PARLAMENT BiH: Nenad Nešić osvojio mandat!


PARLAMENT BiH: Nenad Nešić osvojio mandat!


Glasovi iz inostranstva za Predstavnički dom Parlamenta BiH doneli su značajne promene. Tako je direktni poslanički mandat uhvatio Nenad Nešić iz DNS, a izgubio ga Dragutin Rodić, takođe iz ove stranke, a koji je bio na kompenzacionoj listi. Zbog ovakvog rasporeda bez mandata u Parlamentu BiH je ostao i Lazar Prodanović iz SNSD koji je u Parlamentu BiH bio poslanik 12 godina!


Zbog pomenutih glasova iz inostranstva SNSD je dobio dve kompenzacije u Izbornoj jedinici 1. Tako je pored dr Nenada Stevandića, mandat sa kompenzacije otišao i dr Snježani Novaković Bursać, bivšoj poslanici u NS RS.


Mandat u Parlamentu BiH smeši se i Sanji Vulić iz SNSD, koja je bila kandidat za Parlament BiH u Izbornoj jedinici 2. Iz ove izborne jedinice u Parlament BiH su ispred liste SNSD prošli Dragan Bogdanić, aktuelni ministar zdravlja RS, i Vojin Mitrović, poslanik u NS RS.


- Zasada je bliže da Vojin Mitrović bude ministar u Savetu ministara BiH, a da Dragan Bogdanić ide u Parlament BiH. Ipak zadnju reč imaće rukovodstvo SNSD pre svih predsednik stranke Milorad Dodik - kaže izvor "Novosti".


Dok je SNSD i očekivao šest poslanika u Parlamentu BiH, veliko iznenađenje je napravio Nenad Nešić kao kandidat DNS u Izbornoj jedinici 3.


Marko Pavić, predsednik DNS je, za "Novosti", pred početak kampanje za oktobarske izbore, izjavio da očekuje "bum" na Romaniji i kao glavnog čoveka potencirao upravo Nešića. Nešić kaže da je pre izbora plan bio da DNS osvoji jedan direktni mandat u Parlamentu BiH i jedan u NS RS sa Romanijske regije i tako je urađeno, jer je pored njega mandat u NS RS osvojio Aleksandar Glavaš kao kandidat DNS.


NAJBOLjI REZULTAT


NENAD Nešić, koji je i direktor "Puteva RS", u Parlament BiH ulazi sa najboljim ličnim rezultatom u istoriji DNS, jer je dobio blizu 20.000 ličnih glasova.


- Kada se uzme u obzir da su se u Izbornoj jedinici 3 za mandate u Parlamentu BiH nadmetali i prekaljeni parlamentarci Staša Košarac i Lazar Prodanović iz SNSD, pa Mirko Šarović iz SDS, onda se tek vidi koliko je dobar rezultat DNS - ističe Nešić.


novosti.rs

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?