ODBORNICI ODLUČILI - ALEKSANDAR VUČIĆ POČASNI GRAĐANIN TREBINJA


ODBORNICI ODLUČILI - ALEKSANDAR VUČIĆ POČASNI GRAĐANIN TREBINJA 


Odbornici Skupštine Grada su jednoglasno usvojili odluku da počasni građanin Trebinja bude predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, da se Povelja grada Trebinja posthumno dodijeli generalu Vojske RS Bogdanu Kovaču, te da se zahvalnice grada Trebinja dodijele Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ i dobrovoljnom davaocu krvi iz ovog grada Branislavu Špuranu.


Svima njima, ili njihovim predstavnicima, ova javna priznanja bi, kako je objasnio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, trebala biti uručena 13. novembra ove godine, kada se slavi Dan oslobođenja u Prvom svjetskom ratu.


„Odlučili smo se da počasni građanin Trebinja ove godine bude predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz više razloga, jer je odobrio velika sredstva i za naš grad i cijelu regiju ovog dijela Republike Srpske, a u pitanju su višemilionska sredstva“, objasnio je gradonačelnik Petrović.


On je podsjetio na Vrtić „Srbija“ koji je finansirala Srbija sa 500.000 eura, a ljetos ga  otvorila predsjednica srbijanske Vlade Ana Brnabić, na projekat Pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima, za koji je Srbija uložila 800.000 maraka, te na revitalizaciju Starog grada u Trebinju, za koju će Srbija izdvojiti 2 miliona eura, a do sada je prebačeno 800.000 eura.


Petrović je podsjetio da je Vučić podržao i revitalizacijudionice puta od 11 kilometara,  Tjentiše – Foča, gdje se radi i jedan most, tako da će prva sredstva u visini od 5 miliona maraka, izdvojiti Srbija, a ostali nedostajući dio će se obezbijediti zajedničkim djelovanjem dvije vlade, Srbije i Republike Srpske.


Povelju grada smo posthumno dali generalu Bogdanu Kovaču, komandantu Trebinjske brigade, sjećajući se dana kada je vodio odbranu Trebinja, ne štedeće i ne žaleći sebe“, kazao je Petrović.


On je objasnio da su se odbornici odlučili za zahvalnicu Branislavu Špuranu zbog njegovog humanog djelovanja kao dobrovoljnog davaoca krvi koji je preko stotinu puta darovao krv, dok je njegov pokojni otac to učinio 120 puta, dok se zahvalnica dodjeljuje i Udruženju „Sonce nam je zajedničko“ koje, kako je rekao, već dvije decenije djeluje u korist djece sa posebnim potrebama koji su, zahvaljujući udruženju, socijalizovani u društvo.


Današnjem glasanju o ovim javnim priznanjima nisu prisustvovali odbornici SDS-a, Vidomir Begenišić i Mirjana Ratković, dok je Borivoje Ninković najavio unaprijed cjelodnevno odsustvo, što gradonačelnik Petrović smatra bacanjem male sjene na donošenje ovakve odluke, a Vidomir Begenišić demantuje, jer je, kako kaže, on je sjednicu morao napustiti zbog bolesti, a Ratkovićeva zbog djeteta, dok je zajednički stav svih članova SDS-a jačanje veza Srpske i Srbije…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?