KOMEMORACIJA ZA IKA RAMIĆA, LEGENDU TREBINJSKOG FUDBALA


KOMEMORACIJA ZA IKA RAMIĆA, LEGENDU TREBINJSKOG FUDBALA


Ibrahim – Iko Ramić, legenda trebinjskog „Leotara“ i trebinjskog fudbala, biće sahranjen danas u 14 časova  na mezarima u Podgljivlju, nakon čega slijedi komemorativni skup u Velikoj Sali Skupštine Grada Trebinja u 17 časova.


Komemoraciju organizuju Ikovi prijatelji iz privatnog života, kao i njegovi drugovi iz FK  „Leotara“ koji mu je uvijek bio u srcu.


Iko Ramić (1951), je počeo kao i mnogi trebinjski klinci, koji su kasnije postavili standardni prvotimci, u juniorima Leotara, pod budnim okom Vlada Mitrovića. Nakon samo dvije godine, 1971. debitovao je u prvom timu. Poslije par nastupa, je bilo jasno da je klub iz svoje omladinske škole dobio vrsnog, školovanog fudbalera koji će godinama potom biti jedan od nosilaca njegove igre. Jedan je od onih koji je mogao da igra vrlo uspješno na više mjesta u timu, bilo kao vezni ili u napadu. Dobar tehničar i dribler, brz i prodoran, šuter sa izgradjenim osjećajem za gol, svojim je pogocima, pogotovo na strani, nerjetko donosio Leotaru dragocjene bodove. Za 434 utakmice koliko je odigrao do sezone 1984/85 postigao je više od 100 ligaških golova. Igrač koji je na svakoj utakmici, pružao najmanje onoliko koliko se od njega i očekivalo i na prste jedne ruke mogu se nabrojati one na kojim to nije bilo tako. Miran i nenametljiv, i kad nije na terenu skoro neprimjetan, bio je tokom svoje duge karijere podjednako omiljen i uvažavan kako od suigrača tako i publike. Nakon Leotara, naredne četiri godine nastupao je na više od 100 utakmica u dresu Hecegovca iz Bileće. Oni koji su ga tamo gledali kažu da je bio podjednako dobar u uspješan kao u svojim najboljim Leotarovim danima. Po završetki igrače karijere, zajedno sa Fićom Primorcem, bio je 1989 godine pomoćnik treneru Dogandžiću u vrijeme dok le Leotar igrao u jedinstvenoj Drugoj ligi Jugoslavije.


Vječiti zaljubljenik u „Leotar“ i rodno Trebinje, kome se odmah nakon okončanja rata vratio, ostaće upamćen u srcima svih onih koji su u ovom gradu voljeli druženje i sport, uz nostalgiju što ostaje prazno mjesto na „Leovim“ tribinama...


SARANSAK/fb istorija ex yu fudbala