USKORO LAĐE NA TREBINJSKOJ MARINI


USKORO LAĐE NA TREBINJSKOJ MARINI


 Radovi na rekonstrukciji starog doka neposredno uz zidine Starog grada privode se kraju. U proteklom periodu izvođač radova rekonstruisao je dio zidina, izgradnja čamaca je završena, u toku je postavljanje pametne klupe na ovoj lokaciji.


Kako je pojasnio Miljan Vuković, koordinator projekta, u toku su radovi na poslovima čišćenja prilaza od istočne kapije Starog grada do doka, gdje će u narednih sedam dana biti porinuto 10 lađa, koje je izgradio trebinjski majstor.


U pitanju su tradicionalne trebinjske lađe, koje su nekada plovile Trebišnjicom i to će biti novi sadržaj za turiste ali i za sve naše sugrađane. U okviru rekonstrukcije predviđeno je i postavljanje  nove rasvjete i alki za vezivanje čamaca“, kaže Vuković.


Rekonstrukcija se sprovodi u okviru  projekta prekogranične saradnje „Život na granici BiH i Crne Gore – Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“, koji provodi Kulturni centar sa partnerima iz crnogorskih opština Nikšić i Plužine.


Miljan Vuković kaže da je cilj projekta da se kulturna baština na ovim prostorima ne tretira kao potrošačka kategorija, nego kao razvojna komponenta svake zajednice. 


U okviru istog projekta nedavno postavljen veliki led ekran na objekat Kulturnog centra u Trebinju.


RT