U TREBINJU I HERCEGOVINI SMANJEN BROJ MIGRANATA


U TREBINJU I HERCEGOVINI SMANJEN BROJ MIGRANATA


U Trebinju je u posljednjevrijeme sve manji broj migranata, koji su se tokom ljeta mogli sretati i na ulicama grada, ali je veliki broj njih uhvaćen i vraćen sa granice BiH.


Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa kaže da je Policijska uprava Trebinje, zajedno sa Graničnom policijom biH i drugim službama, došla do zaključka da je u septembru mjesecu uveliko smanjen broj migranata koji prolaze u zoni njihove odgovornosti.


„Samim tim je, kada je u pitanju ova uprava, broj migranata kudikamo smanjen u Trebinju i cijeloh istočnoj Hercegovini, u odnosu na neke ranije periode“, precizirao je Laketa  na septembarskoj pres konferenciji, na kojoj je stanje bezbjednosti ocijenjeno zadovoljavajućim, bez većih incidenata i većih narušavanja javnog reda i mira.


Miodrag Janković, inspektor Sektora policije, precizirao je da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kada su akteri četiri i više lica, uopšte nije bilo, a u 31 evidentioranom prekršaju bilo je 26 učesnika.


„U septembru je evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda, što je više za četiri u odnosu na uporedni period. Ukupan broj lica koja su smrtno stradala i povrijeđena u nezgodama je manji za oko 41,2 odsto. Zbog počinjenih krivičnih djela u saobraćaju podnesena su tri izvještaja protov tri lica za počinjena tri krivična djela. Evidentiran je 921 prekršaj za koja je prijavljeno 869 lica. Iz saobraćaja je isključeno 69 vozača“, kazao je Janković.


Bojan Dabić, načelnik Sektora Kriminalističke policije, prisutne je upoznao sa statistikom iz oblasti kriminaliteta.


„PU Trebinje je u proteklom mjesecu evidentirala 26 krivičnih djela , manje za 10, 3 odsto u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela na Opšti kriminalitet se odnosi 20, zloupotrebu opojnih droga dva, na Privredni kriminalitet jedno i na bezbjednost saobraćaja tri“, kazao je Dabić…


SARANSAK