GRADSKA UPRAVA PONOVO PODSTIČE SAMOZAPOŠLJAVANJE


GRADSKA UPRAVA PONOVO PODSTIČE SAMOZAPOŠLJAVANJE


SUBVENCIJE ZA NOVE POKRETAČE SOPSTVENOG BIZNISA


U Trebinju je, u okviru projekta samozapošljavanja koji provodi Gradska uprava, osamnaest nezaposlenih radnika pokrenulo svoj mini privatni biznis i dobilo sredstva za samozapošljavanje u visini od 4.000 do 11.000 maraka, zavisno od djelatnosti i njihove složenosti i deficitarnosti, a svima njima je dodijeljeno preko 100.000 maraka.


„Svi oni su odlučili da se odjave sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i da sopstevnim rukama kreiraju svoj posao, uplaćuju svoje doprinose, kupuju opremu i izlaze na tržište, a Gradska uprava će im, osim ove, pružiti i kasnije svaku vrstu pomoći da opstanu u svom biznisu“, kazao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, sa kojim su potpisali ugovore i prvoj tranši od 65% odobrenih sredstava.


Petrović je pojasnio da će prva tranša biti uplaćena odmah, sutradan po potpisivanju, a ostatak od 35% će biti isplaćen u drugoj godini realizacije projekta, nakon izvršene kontrole.


Svakako ćemo i konsultantski, i u svakom drugom pogledu, računajući i novu materijalnu potporu, podržati ove ljude, jer su hrabri da kreiraju svoj biznis, a mi ćemo, u redovnim kontrolama, nadgledati njihov rad koji je, računajući 52 ugovora koja su u ovoj godini već potpisana sa pokretačima privatnog biznisa, bio uredan i odvijao se po programu koji je potpisan“, dodao je Petrović.


Jedan od potpisinika ugovora je i Dragan Dangubić koji je, nakon decenije ipo rada kod privatnika, odlučio pokrenuti svoj privatni automehaničarski biznis.


„Nije se lako odvažiti na osamostaljenje, ali, s obzirom da imam dosta mašina, a gradim i svoju automehaničarsku garažu, sa 8.500 maraka, koliko sam dobio od Gradske uprave, mislim dovršiti prostor i zaokružiti cjelokupan proces za sopstveni posao, za koji se nadam da će mi ići dobro, jer imam svoje mušterije koje smatraju da radim dobro“, kazao je Dangubić..

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?