URUČENI SERTIFIKATI ZA 17 LICENCIRANIH TURISTIČKIH VODIČA


URUČENI SERTIFIKATI ZA 17 LICENCIRANIH TURISTIČKIH VODIČA


 U prostorijama gradske administracije Trebinje danas su gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i Marko Radić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Trebinja, uručili sertifikate za 17 turističkih vodiča, koji će svoj posao moći obavljati na prostoru cijele Republike Srpske.


„Propisi jasno nalažu da posao turističkog vodiča na području cijele RS mogu da obavljaju licencirani turistički vodiči i evidentan je napredak na provođenju zakonske regulative u ovoj oblasti“, kaže Marko Radić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Trebinja.


Prema njegovim riječima, postoji potreba za turističkim vodičima koji govore njemački, španski i poljski jezik, čime bi ponuda bila dodatno obogaćena.


Maja Čečur, vlasnik turističke agencije „Herc trevel“ iz Trebinja, koja je danas dobila licencu za turističkog vodiča, kaže da je svako od turističkih vodiča polagao ispite iz sedam oblasti iz turizma, koji su bili poprilično zahtjevni.


Maja Obradović, koja je danas takođe dobila sertifikat za turističkog vodiča, kaže da govori danski, italijanski i engleski jezik i izražava nadu da će biti dio uspješnog tima koji će Trebinje predstaviti na najljepši mogući način.


Ona, kako kaže, već ima iskustva u radu na poslovima turističkog vodiča u Hercegovačko- neretvanskoj županiji Federacije BiH i izražava nadu da će u narednom periodu dio od velikog broja turista koji posjećuju Međugorje odabrati Trebinje, kao još jednu od svojih turističkih destinacija.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?