TRADICIONALNIM DRUŽENJEM NA BAKOVIM BRDIMA U NEVESINJU OTVORENA LOVNA SEZONA


TRADICIONALNIM DRUŽENJEM NA BAKOVIM BRDIMA U NEVESINJU OTVORENA LOVNA SEZONA


Tradicionalnim druženjem nevesinjskih lovaca i njihovih prijatelja na lokalitetu Bakovih brda juče je ozvaničen početak ovogodišnje lovne sezone na divlje svinje i predatore i završen lov na srneću divljač.


Oko 250 lovaca okupilio se ispred Lovačkog doma u Nevesinju, odakle su se uputili na područje Nevesinjskog polja, i nakon nekoliko sati odstrijelili su dvije divlje svinje. Nišanske sprave najbolje su podesili Milija Vujović i Nebojša Bjelica.


Predsjednik LU „Srndać“ LJubiša Popović istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što su sa njima i njihovi prijatelji iz susjednih opština Trebinja, Bileće, Gacka, LJubinja, Kalinovika, Mostara i Zapadne Hercegovine, koji na ovo druženje dolaze zadnjih nekoliko godina.


Ciljevi Udruženja su da se radi na zaštiti divljači i na promociji lovnog turizma, jer samo na taj način možemo da opstanemo i da unaprijedimo naš rad – pojasnio je Popović.


On je dodao da su novčana sredstva predviđena budžetom skromna i da se moraju snalaziti kroz lovni turizam i komercijalni lov.


Ove godine smo imali malo veći broj Italijana koji su dolazili u lov na prepelice, a uskoro počinje i lov na štuku i jarebicu kamenjarku, tako da očekujemo znatan priliv novčanih sredstava i nadam se da ćemo ovu godinu završiti sa pozitivnim saldom – naglasio je Popović.


Dragan Raguž iz Mostara rekao je da su sa Lovačkim udruženjem „Srndać“ stupili u kontakt prije 7 godina i da imaju izuzetno dobre i korektene odnose sa nevesinjskim lovcima.


Uvijek smo lijepo sarađivali i svake godine se rado odazovemo na ovo druženje gdje je atmosfera divna, a Nevesinjci su gostoprimljivi ljudi i dobri domaćini, što se potvrdilo i ovaj put – naglasio je Raguž.


Kompletno članstvo Udruženja „Srndać“ učestvovalo je u organizaciji ovog druženja sa kojeg svi učesnici nose lijepe utiske.


Radio Nevesinje/Verica Čupković