OD AGRARNOG FONDA SREDSTVA ZA OBNOVU ŠTALA


OD AGRARNOG FONDA SREDSTVA ZA OBNOVU ŠTALA


Trebinjski stočari, odnosno 53 poljoprivredna gazdinstva, dobili su, preko Agrarnog fonda koji djeluje pri Gradskoj upravi, podsticaje za rekonstrukciju i izgradnju objekata za uzgoj stoke, za šta im je iz lokalnog budžeta izdvojeno 59.000 maraka, a svaki od njih je dobio građevinski materijal u vrijednosti od 800 do 1.500 maraka.


„Svima smo obezbijedili sredstva isključivo za kupovinu materijala, cement, betonske blokove, grede i daske, drvne asortimente i crijep za pokrivanje, kako bi rekonstruisali i proširili smještajne kapacitete za svoju stoku i živinu, a time bi i povećali broj proizvoda za tržište, na kojem se traži sve više domaćih proizvoda i autohtone hercegovačke hrane“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.


On je naveo da je javni poziv za stočare još uvijek otvoren, jer će se obezbijediti još sredstava za sve one koji nisu bili upoznati sa činjenicom da se dodjeljuju sredstva, a, prilikom potpisivanja ugovora, dogovoreno je i to da se dvojici stočara kupi po jedna muzilica i da se dovrši jedna čatrnja za vodu, dok će se onim kojim ne budu dovoljna sredstva iz ove donacije dokupiti još materijala.


Nada Ukropina iz sela Bihovi je istakla da ima četiri krave i manje stado koza, ali će se na ovaj način stvoriti uslovi za proširenje kapaciteta i popravku postojeće štale.


Aleksandar Sredanović iz sela Vučija kaže da se bavi proizvodnjom jaja od prepelice već godinu dana.


„Trenutno imam 400 komada prepelica, ali bih želio proširiti kapacitete i na par hiljada, jer imam izvanredno tržište i smatram da bih sva jaja koja snesu mogao prodati, pa će mi ova sredstva itekako dobro doći“, kazao je Sredanović.


I drugi trebinjski stočari i živinari planiraju ovom donacijom proširiti postojeće kapacitete i dalje razvijati svoj posao, a Gradska uprava će im, kako je obećano, u tome pomoći...


SARANSAK  

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?