PREDIZBORNI SKUP SNSD-a U TREBINJU: REPUBLICI SRPSKOJ NEĆE NIKO NIŠTA MOĆI


PREDIZBORNI SKUP SNSD-a U TREBINJU: REPUBLICI SRPSKOJ NEĆE NIKO NIŠTA MOĆI


Borićemo se za Republiku Srpsku i u Banjaluci i u Sarajevu i niko nam ništa neće moći, jer ćemo svi biti pod jednom zastavom, zastavom Srpske, poručeno je sa večerašnjeg mitinga Saveza nezavisnih socijaldemokrata održanog u Trebinju, gdje je, na Trgu palih boraca nekolike hiljade Hercegovaca dočekalo predsjednicu Vlade i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović i Milorada Dodika.


„Trebinje u posljednje vrijeme bilježi znatan uspjeh, jer lokalna zajednica koja je bila potpuno zapuštena do prije dvije godine, sada bilježi potpuni napredak, a u ovom trenutku se ovdje investira 58 miliona maraka za različite projekte koji se provode, kako bi poboljšali vaše lokalne uslove za život, jer je to naša odgovornost i naša obaveza prema dobrim ljudima Trebinja koji su uvijek bili s nama i dali doprinos da SNSD do sada bilježi značajne pobjede“, naglasio je predsjednik Dodik.


Kaže da u Sarajevo ide nerado, i da tamo neće sjedati, već, kako je kazao u šaljivom žargonu, „ide da osvoji pobjedu na protivničkom terenu“, jer protivnicima smatra svakoga ko radi protiv Republike Srpske, a tamo ne poznaje nikoga ko radi drugačije i to se mora primijeniti.


Mi smo, kao SNSD, radeći na republičkom nivou, vodili računa o Trebinju, u koje smo smjestili sjedište Elektroprivrede RS i pokrenuli projekte na koje se decenijama čekalo, od prevoja Čemerno do izgradnje sistema Hidroelektrana „Gornji horizonti“, a sve je to moguće ako imate konekciju sa narodom i ako ga slušate, a mi to radimo, tražeći nova radna mjesta, trudeći se da svakome pomognemo, zbog čega s pravom očekujem veliku pobjedu SNSD-a ovdje u Trebinju, predvođenom gradonačelnikom Lukom Petrovićem koji radi dobar i ozbiljan posao“, kazao je predsjednik Milorad Dodik.


Premijerka Željka Cvijanović je potvrdila da je samo njena Vlada uložila u Trebinje i Hercegovinu milione maraka, u želji da se svi krajevi Republike Srpske razvijaju ravnopravno i svi njeni građani budu što zadovoljniji.


„Naši ciljevi i programi su jasni – da nam ekonomija bude što jača i da nas u Republici Srpskoj bude što više, a sudeći po ovoj mladosti i ovom veličanstvenom skupu, naša će se očekivanja obistiniti i mi ćemo u veličanstvenoj pobjedi poput ovog skupa, u budućnosti svi zajedno jačati Republiku Srpsku, naše gradove i naša sela“, kazala je premijerka Cvijanović.


Ona je naročito zadovoljstvo istakla, kako kaže, stvaranjem jednom malog novog grada u Republici Srpskoj, a to je gradić od 1.100 novorođene djece koji su na svijet došli zahvaljujući izdvajanjima Vlade RS za pomoć bračnim parovima sa problemima steriliteta.


To za sada znači jednu cijelu novu školu u Republici Srpskoj, sa novim odjeljenjima širom Srpske i u budućnosti nove porodice Republike Srspke u kojoj će se rađati naša nova budućnost, na šta smo, pored drugih ulaganja i investicija, naročito ponosni, jer je prodica naša osnovna snaga“, kazala je premijerka Cvijanović.


Da je porodica osnov društva Republike Srpske i Trebinja potvrdio je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je potvrdio ono na čemu radi protekle dvije – na osnaživanju porodice, jer je, kako je poručio trebinjskoj omladini, a mladih je bilo najviše na ovome skupu, omladina snaga i najveći čuvaru Republike Srpske.


„Vi ćete 7. oktobra i donijeti ispravnu odluku, jer mislite na budućnost, u kome ćemo, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, DNS-om, Socijalistima, Ujedinjenom Srpskom, PUP-om, Pokretom za Trebinje i Radikalima, kao i ostalim prijateljima i svima koji žele dobro ovom gradu i republici - napraviti snažnije Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku“, kazao je Petrović.


On je podsjetio na dva kolosjeka svoga rada – prvi, u čijem je središtu porodica, sa programima pomoći djeci u ruralnim područjima, nezaposlenim majkama porodiljama, samohranim roditeljima i djeci bez roditelja, đacima i studentima, nezaposlenim demobilisanim borcima, trećom vantjelesnom oplodnjom, te druge vrste pomoći pri zapošljavanju nezaposlenih roditelja, omladine koja odrađuje pripravnički i volonterski staž, kao i različitim pomoćima u poljoprivredi i malom biznisu, ali se obnavljaju i stambeni ubjekti ugroženih, porodica palih boraca, haustori i zgrade isl., a naročito se pomažu višečlane porodice.


„Ovih dana se obrađuju zahtjevi za obnovu kuća majkama palih boraca, poslije ovoga imamo i pozive supruga palih boraca, prvi smo u Republici Srpskoj počeli dijeliti naknade majkama supruga palih boraca, a nastvićeo i dalje u tome pravcu“, istakao je Petrović.


On je naglasio da drugi kolosijek podrazumijevaju investicije u Trebinje, među kojim su vodovodna mreža, asfaltiranje i uređenje glavne ulice i niza prigradskih ulica, uređenje Gradskog parka, obnova Starog grada, izgradnja atletskog stadiona, parking oko Gradske kapele nastavak radova na Istočnoj obilaznici, otvaranje Hercegovačke kuće, adaptacija Ćelovića kuće, gradnja sistema za navodnjavanje, postavljanje video nadzora grada, sanacija Kapele Klobuk i drugi infrastrukturni objekti, poput opremanja i uređenja Bolnice, gradnje Vatrogasnog doma, nove Spomen sobe Otadžbinskog rata, Zatvorenog bazena, Vrtića „Srbija“ i sl.


Ljubica Miljanović i Valerija Lakić, kandidati za poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH i Narodnoj skupštini RS, najviše pažnje su u svojim izlaganjima, kao žene, posvetile takođe problematici prirodnog priraštaja i pomoći mladim ljudima da formiraju porodice i dobiju potomstvo oni koji sa tim imaju problema.


One su istakle da su ponosne na sve projekte koji su u posljednje vrijeme u Trebinju realizovani zahvaljujući vlasti SNSD-a, ali i obećale svoj doprinos za bolje i ljepše Trebinje pod zastavom Srpske.


Skup se okončao zajedničkom pjesmom svih učesnika skupa u Trebinju sa beogradskim  operskim pjevačem Oliverom Njegom i bakljadom mladih SNSD-a...


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?