GRADSKO RUKOVODSTVO SE SUSRELO SA RUKOVODSTVOM INDUSTRIJE ALATA TREBINJE


GRADSKO RUKOVODSTVO SE SUSRELO SA RUKOVODSTVOM INDUSTRIJE ALATA TREBINJE


SVE PROBLEME RJEŠAVATI ZAJEDNO


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i direktor “Industrije alata SL”  Branka Ratković, dogovorili su nakon zajedničkog obilaska pogona ove firme, da će i ubuduće zajednički realizovati zapošljavanje pripravnika i demobilisanih boraca, ali će rješavati i infrastrukturne problemе, gdje je to moguće.


Direktorica Ratković je podsjetila da ovaj privredni kolektiv sa Gradom Trebinjem ima dva sporazuma o zapošljavanju pripravnika i demobilisanih boraca.


U pitanju su visokoobrazovani pripravnici i ja se nadam da će većina njih ostati u našem kolektivu i nakon pripravničkog staža, ali su i mnogi demobilisani borci preko zajedničkog sporazuma ovdje našli posao i ispostavilo se da su jako dobri radnici, pa se nadamo i budućoj uspješnoj saradnji”, kazala je Ratkovićeva.


Ona je navela da su se zajednički dogovorili i oko rješavanja problema oborinskih voda koje nekada dolaze i do pogona, jer postojeći kanal nema dovoljnu propusnu moć, a radiće se i prisutpni put do takozvave teretne kapije “Industrije alata”, kako bi kamioni sa robom lakše ulazili i izlazili.


“Industrija alata je na dobrom putu, uspješno i pozitivno poslujemo, pa se nadamo da ćemo u ubuduće zapošljavati nove radnike”, kazala je Ratković.


Svjestan da najveći dio svoje proizvodnje “Industrija alata SL” plasira na inostrano tržište, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je naglasio da će Grad Trebinje dati sve od sebe da i u budućnosti pomogne ovom kolektivu koji je i sada najveći metalski gigant u Hercegovini.


“Obišli smo pogone, sagledali probleme i obećali da ćemo odmah pristupiti sanaciji  kanala oborinskih voda koje čak zalaze i u pogone, ali ćemo riješiti i prilazni put za transport robe u “Industriji alata”, gdje ćemo izvršiti i neke komunalne radove, i u objektu i oko samog objekta, jer su ova fabrika i njeni radnici i obaveza gradskih vlasti”, dodao je Petrović.


On je na kraju istakao da mu je naročito drago bilo što su, prilikom posjete Fabrici, sva lica radnika bila nasmijana i što su svi zadovoljni i vole svoj posao…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?