NENAD NEŠIĆ DIREKTOR PUTEVA RS U RADNOJ POSJETI HERCEGOVINI


NENAD NEŠIĆ DIREKTOR PUTEVA RS U RADNOJ POSJETI HERCEGOVINI


U toku radne posjete Hercegovini, Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske"  i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović uveli su danas, 26.09.2018. godine izvođača radova preduzeće ''Nevesinjeputevi'' u izgradnju veznog puta između magistralnog puta M6.1 Nevesinje-Gacko i regionalnog puta R435 Nevesinje-Berkovići.


''Vrijednost ovog projekta je 270.000 KM i izgradnjom ove saobraćajnice biće rješena "konfliktna" tačka koja je naročito sporna za teretna vozila i autobuse. Kolovozna traka biće široka 8,5 metara, a predviđena je i pješačka staza širine 1,5 metara", rekao je Nenad Nešić na otvaranju radova.  


 Momčilo Avdalović, načelnik opštine Nevesinje istakao je značaj ovog projekta, ne samo za prigradska naselja koja će povezivati ovaj put, nego i za cijelu opštinu Nevesinje. 


 "Ovim spojnim putem mi rješavamo problematičnu tačku koja je sa stanovišta bezbjednosti bila veoma opasna. Olakšavamo i kretanje ljudima od Berkovića ka Gacku i obrnuto", rekao je Avdalović. 


 Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" potom je u Avtovcu  uveo izvođača radova preduzeće ''Hercegovinaputevi'' a.d. Trebinje u radove na modernizaciji regionalnog puta R432a, Avtovac-granica Crne Gore (Plužine). 


 Radna posjeta završena je sastankom u opštini Bileća sa Radenkom Poparom, načelnikom Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove o izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M20 i regionalnog puta R431, Bileća-Nikšić. 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?