PREDSTAVLJENO DOPUNJENO IZDANJE FOTOMONOGRAFIJE O TREBINJU


PREDSTAVLJENO DOPUNJENO IZDANJE FOTOMONOGRAFIJE O TREBINJU


 U galeriji Muzeja Hercegovine večeras je promovisano drugo, dopunjeno izdanje fotomonografije  „Trebinje – grad sunca“, čiji je izdavač Društvo za očuvanje baštine „DOB“ iz Gacka.


Priređivač i predsjednik društava „DOB“ Radoslav Tamindžija kaže da su ubrzan razvoj grada i novi sadržaji koji je Trebinje dobilo od štampanja prve fotomonografije 2013. godine – uslovili potrebu za novim i dopunjenim izdanjem.


„Mnogo toga je u međuvremenu urađeno. Prije šest godina, kada smo obilazili ova mjesta i radili  fotografije  –  nije bilo ni pomena Gradu sunca. Radost je svjedočiti kako se ovaj grad preporađa i mijenja“, ističe Tamindžija.


On je dodao da je ovo izdanje opremljeno sa oko 250 fotografija motiva iz Trebinja i okoline, za koji su najzaslužniji članovi Foto-kino kluba Trebinje, fotografi koji su svojim objektivima svjedočili razvoju grada u njegovoj novijoj istoriji i „koji su već imali spremne odgovore na sve te promjene koje Trebinje prolazi“.


Autor teksta o istoriji i kulturnoistorijskom nasljeđu našeg grada je prof. dr Radmilo Pekić, dok je o Trebinju iz turističkog aspekta pisala Tatjana Bulajić.


Knjiga sadrži pet cjelina: Trebinje, Istorija i kulturno-istorijsko nasljeđe, Kultura i sport, Grad sunca i Proizvodi trebinjskog kraja i gastronomija.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?