RODOLJUB DRAŠKOVIĆ ZA INSAJDER: Radović bi bio dobar premijer


RODOLJUB DRAŠKOVIĆ ZA INSAJDER: Radović bi bio dobar premijer


Jedan od najuspješnijih srpskih biznismena, vlasnik kompanije “Svislajon” Rodoljub Drašković ocjenjuje da se privreda Republike Srpske nalazi u izuzetno teškom položaju.


Drašković za Insajder.in kaže da je u ekonomiji i načinu poslovanja u RS hitno potrebno uvesti radikalne promjene koje će, prema njegovim riječima, uvažiti interese poslovne zajednice i omogućiti otvaranje domaćeg tržišta prema Evropi i svijetu.


-Sva javna preduzeća u Republici Srpskoj su u kolapsu, prave gubitke, do kraja su nesolventna i nelikvidna. Vlada se nije bavila problemima u realnom sektorom, izuzev pojedinačnih slučajeva. Javni sektor je neorganizovan, tamo su političke postavke i tu se odvijaju politička zapošljavanja bez realnog osnova – kaže Drašković za naš portal.


Na pitanje da li su ljudi koji su uspješni u privatnom biznisu ranije davali sugestije i prijedloge vlastima o tome šta treba raditi da bi se poboljšala privredna situacija, Drašković odgovara da ga do danas, iako je jedan od najvećih investitora u RS, niko i nikad nije pitao za bilo kakav savjet ili prijedlog.


-Nikad me niko nije kontaktirao iz Vlade RS da me pita za mišljenje o tome kakav je ovdje privredni ambijent, šta treba da se uradi da bi stanje bilo bolje iako sam u Srpskoj uložio blizu 300 miliona KM u posljednjih deset ili 12 godina. S kim su imali komunikaciju ne znam, ali znam za dio privrede koji radi sa mnom i gdje imamo obligaciono-poslovne odnose da nas nikad nisu pitali za bilo kakvo mišljenje– ističe Drašković.


On dodaje i to da bi za pokretanje ekonomije RS u pozitivnom smjeru prije svega trebalo uvesti reda u državi i javnom privrednom sektoru te raditi na racionalizaciji troškova.


-Ne može generalni direktor javnog preduzeća da bude poslanik i da istovremeno decenijama pravi gubitke u firmi koja mu je povjerena na rukovođenje – poručuje Drašković.


Na pitanje našeg portala da li je blizak nekoj političkoj opciji u RS i ima li svog favorita na predstojećim izborima, on odgovara odrečno. Međutim, na pitanje šta misli o sve glasnijim pričama o tome da bi potpredsjednik DNS i poznati bankar Milan Radović mogao da bude novi predsjednik Vlade RS, Drašković kaže da o Radoviću ima pozitivno mišljenje.


-O njemu imam pozitivan stav i mislim da je u svakom slučaju dobar kandidat za tu poziciju – kaže Drašković.


insajder.in

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?