U TREBINJU ODRŽANA CENTRALNA TRIBINA DNS-a


U TREBINJU ODRŽANA CENTRALNA TRIBINA DNS-a 


Svi ćemo raditi za Trebinje kao da smo iz Trebinja i svi ćemo izgrađivati istočni dio Republike Srpske kao da su sva ovdašnja mjesta naš zavičaj, jer radimo POŠTENO i jer je naša riječ zaista riječ – jedinstverna je poruka sa večerašnje Centralne tribine DNS-a , na kojoj su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH izbornih jedinica 9 i 3.


Najglasnije i najburnije popraćene aplauzom su bile poruke Nenada Nešića, nosioca liste Izborne jedinice 3 za Parlamentarnu skupštinu BiH i Trebinjca Petra Ivankovića sa liste za Narodnu skupštinu RS, ali je ovacijama dočekan i Milan Radović, potpredsjednik DNS-a koji je u Trebinje stigao umjesto povrijeđenog Marka Pavića. 


Mladi Nešić je naročite aplauze pobrao govoreći o izgradnji dugo očekivanih puteva kroz Hercegovinu koju će, kako je rekao, graditi kao da je njegovo Sarajevo, jer svaki grad u Republici Srpskoj smatra svojim i podjednako važnim.


„Od Nenada Nešića, ako bude poslanik u bh Parlamentu, nemojte očekivati nikakve prenose nadležnosti, već samo jaču Republiku Srpsku unutar Bosne i Hercegovine, jer mogu da vam garantujem da ću biti nacionalno tvrdi, ali isto tako se zalagati za više zapošljavanja, bolju ekonomiju i više pravde u društvu, a ako sjednem u parlamentarnu klupu obećavam da ću u Hercegovini otvoriti kancelariju poslanika Parlamentarne skupštine i da ću svakodnevno biti na raspolaganju da saslušam probleme svih kategorija društva, sa apsolutnom spremnošću da rješavam te brobleme, jer mi u DNS-u smo ljudi od riječi, odgovorni i dosljedni do kraja“, istakao je, između ostalog, Nešić.


Sa njim se složio i predsjednik trebinjskog Gradskog odbora DNS-a koji je na listi kandidata za Narodnu skupštinu RS koji je podvukao slogane svoje stranke Odgovorni i Riječ je riječ.


„Zato nas je svake godine sve više, i na predizbornim mitinzima i na glasačkim listićima, a večerašnji miting je, kako vidite, samo vizuelna manifestacija naše snage. Sve smo jači, jer sa tom snagom postajemo i sve odgovorniji, pa je iz toga proizišao i naš slogan ODGOVORNO. Da je ovo istina i da se još uvijek držimo starog slogana „Riječ je riječ“ svjedočite upravo vi, dragi moji Trebinjci, vi kojima nismo mnogo obećavali, ali smo sva obećanja ispunili i kojima ćemo data obećanja i ubuduće ispunjavati. Jer, Marko Pavić jeste miran i staložen čovjek, ali iza onoga što kaže stoji čvrsto i stameno brani svoje stavove. Naši ministri nisu galamdžije, ali njihova riječ, uvjerili ste se, odzvanja snažno I tako će i biti”, naglasio je Ivanković.


Potpredsjednik DNS-a Milan Radović je bio još konkretniji – ne odstupa se ni pedlja u Sarajevu, sa što većom borbom za izgradnju i unutrašnje jačanje Republike Srpske.


“Naši prioriteti su ekonomija, jer je to ključ svih problema i rješenje nezaposlenosti i punjenja budžeta, a naši kadrovi i kandidati to mogu postići i izboriti se za što veći broj poslaničkih mjesta, kako bismo što više uticali na bolji i kvalitetniji život građana Republike Srpske”, istakao je on.


Na skupu se obratio i Spomenko Stojanović, nosilac liste Izborne jedinice 9, za Narodnu skupštinu RS, koji je istakao da je cilj DNS jedan poslanik u Narodnoj skupštini iz ove regije i jedan poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH za Izbornu jedinicu 3.


Mladi Trebinjac Bojan Šapurić je kratko poručio da ne želi davati nikakva obećanja, ali da poziva građane Srpske da ODGOVORNO glasaju za prave ljude, jer će olovka u rukama glasača 7. oktobra postati oružje za borbu za njihovu budućnost u naredne četiri godine.


Skupu se obratila i Danijela Jelić, koja se, kao specijalista medicinske mikrobiologije, u šali okupljenim obratila medicinskim riječnikom i kao univerzalni recept preporučila odgovorne ljude iz DNS-a koji će razvojnim projektima i privlačenjima investicija, jednako ulagati i u Banjaluku i u Ljubinje, i u Trebinje…


SARANSAK