ASOCIJACIJA ARHITEKATA BIH IZLAGALA U TREBINJU


ASOCIJACIJA ARHITEKATA BIH IZLAGALA U TREBINJU


NAJBOLJA OSTVARENJA BH ARHITEKTURE


U organizaciji Asocijacije arhitekata u BiH, u Galeriji Kulturnog centra u Trebinju je otvorena, po drugi put zaredom, izložba „Collegium Artisticum 2018“.


U pitanju je godišnja izložba radova bh arhitekata, koja se decenijama organizuje sa ciljem valorizacije i promocije najkvalitetnijih bosanskohercegovačkih arhitektonskih ostvarenja.


Na izložbi je predstavljeno 18 projekata, arhitektonskih, enterijerskih i urbanističkih rješenja, tematski i funkcionalno raznovrsnih – od rekonstrukcija sakralnih objekata i spomeničkih kompleksa, preko projekata stambenih zgrada, hotela i vila, do porodičnih kuća, od ukupno 57 radova koliko je ove godine bilo u široj konkurenciji.


Predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH Dario Kristić istakao je da je riječ o najvažnijoj godišnjoj izložbi radova iz oblasti arhitekture u BiH, sa tradicijom dugom šest decenija, a koju asocijacija ove godine organizuje sa akcentom na najbolja idejna rješenja.


Član bh. asocijacije arhitekata iz Trebinja Ninoslav Ilić smatra da su ovakve stručne izložbe od posebnog značaja za Trebinje.


„Upravo zbog bogatog kulturnoistorijskog nasljeđa našeg grada, ali i zbog važnosti da se razgovara o aktuelnoj problematici u arhitekturi, nadam se da će izložba otvoriti i određena pitanja iz ove oblasti i da ćemo imati priliku da prepoznamo neke pozitivne primjere kako se u gradovima našeg okruženja radi“, kazao je Ilić...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?