PRVA SDS: U koaliciji sa narodom protiv podjela


PRVA SDS: U koaliciji sa narodom protiv podjela


Prva Srpska demokratska stranka nije pravila koalicije ni sa jednom političkom organizacijom jer je ona u koaliciji sa narodom, iz koga crpi svoju snagu i želje koje su njihov zadatak i obaveza.


To je poručio večeras na predizbornom skupu, kojim je počela kampanja Prve Srpske demokratske stranke, nosilac izborne liste Prve SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 9 Rajko Papović.


Prema njegovim riječima kandidati Prve SDS su „odgovorni, obrazovani i spremni ljudi, dokazane patriote, državotvorci kojima su Republika Srpska i srpski narod sveta dužnost i obaveza da ga sačuvaju, zaštite i osnaže“.


On je istakao da Prva SDS u izbornoj jedinici 9 očekuje siguran jedan poslanički mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.


Kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske Radomir Lukić rekao je da Prva SDS spremno i organizovano ulazi u predizbornu kampanju sa svojim kandidatima za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj i BiH.


„Prva SDS kao SDS, čiji je nastavljač vrijednosti i ideja, uspjela je da okupi srpski narod i spriječi njegovu podjelu. Voljeli bismo da to uradimo i danas, kada se nazire kobna podjela između dva najjača politička bloka u Republici Srpskoj, koja prijeti da ima teške posljedice“, ocijenio je Lukić.


Kandidat Prve SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković istakao je da je jedino „oružje“ Prve SDS istina, koju će u narednom periodu prezentovati širom Republike Srpske.


„Nastojaću da kažem sve ono što nije urađeno u zajedničkim organima, od toga da Srbi nisu konstitutivni u pojedim kantonima u Federaciji BiH, da Oružane snage treba ukinuti jer su podložne islamizaciji, do toga šta je istina o Dejtonskom sporazumu, bonskim ovlašćenjima i prenošenju nadležnosti“, istakao je Kličković.


On je naveo da je na području kantona 1 i 10 u FBiH napadnuta srpska imovina, gdje je sada ugroženo više od 6.000 katastarskih čestica srpske zemlje, navodeći da sadašnji predstavnici Srba na nivou BiH nisu uradili ništa da riješe ove probleme, već da su samo uživali u beneficijama i primali dobre plate.


GT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?