U NEVESINJU OTVOREN KRUŽNI TOK


U NEVESINJU OTVOREN KRUŽNI TOK


Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik nevesinjske opštine Milenko Avdalović otvorili su u Nevesinju novoizgrađenu kružnu raskrsnicu na magistralnom putu M6.1, Nevesinje – Mostar. 


U pitanju je kružni tok za čiju je izgradnju Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” izdvojilo 180.000 maraka, a prije koga je urađena rekonstrukcija dijela magistralnog puta Nevesinje – Mostar, u dužini od blizu pola kilometra. 


“Najvažnija stvar i kod ovog kružnog toka, ali i svih drugih putih komunikacija koje se rade širom Republike Srpske, jeste činjenica da se svukupna putna infrastruktura koju rade Putevi RS, u stvari, realizuje na inicijativu lokalnih zajednica, odnosno, načelnika i gradonačelnika koji su kandidovali ove puteve i ulice kao problem koji se rješavaju po prioritetima i na taj način će se raditi i ubuduće, uz slogu i zajednilki dogovor”, istakao je ovom prilikom v.d. direktora JP “Putevi Republike SrpskeNenad Nešić.


On je istakao da se, gradnjom velikog broja putnih komunikacija i objekata širom Republike Srpske, u ovoj sezoni, poboljšava i ukupna ekonomska situacija u zemlji, jer se na taj način utiče na razvoj cjelokupne privrede svih područja gdje se radovi izvode.


Nešić je kazao i to da je, prema dogovoru sa načelnikom opštine Nevesinje Milenkom Avdalovićem, urađena ova putna komunikacija, kako bi se riješili gorući problemi u saobraćaju u ovoj opštini.


Ono što je za Nevesinje najvažnije jeste da će se izgradnjom ovog kružnog toka riješiti prava saobraćajna pometnja, kakvu smo imali do izgradnje ove saobraćajnice, jer je bila vrlo frekventna, ali neadekvatno riješena, pa će se bezbjednost podići na veći nivo, ali će se i rekonstrukcijom dijela ovog puta izbjeći rupe i neravnine sa kojim su susretali vozači, što je izazivalo i češće saobraćajne nezgode, a nama u lokalnoj administraciji je i bezbjednost naših građana, ali i svih ostalih vozača koji prolaze kroz Nevesinje, na prvome mjestu”, naglasio je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, zahvalivši se zbog rješavanja ovoga zaista krupnog problema ove lokalne zajednice.


On je podsjetio da je u ovoj godini, osim putne infrastukture i rekonstrukcije velikog broja ulica Nevesinja, u ovom gradu realizovano, ili se još uvijek radi na realizaciji, brojnih infrastrukturnih objekata, poput kapitalnog projekta rješavanja vodovodne infrastrukture i rekonstrukcije Doma culture, za koji je Vlada Srbije izdvojila 300.000 maraka …


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?