MIROSLAV LAZANSKI: Mediji koji se finasiraju od stranog novca koriste se za napad na Dodika i Republiku Srpsku


MIROSLAV LAZANSKI: Mediji koji se finasiraju od stranog novca koriste se za napad na Dodika i Republiku Srpsku


Sredstva koja su ušla u određene medije na području BiH, a naročito Republike Srpske koriste se  za napade na predsjednika Milorada Dodika i Republiku Srpsku, rekao je večeras u Trebinju vojno-politički komentator Miroslav Lazanski na Javnoj tribini “Specijalni rat protiv Republike Srpske”.


On smatra da je to „težnja da se Republika Srpska pretvori u banjalučki kanton, da se BiH konstituiše po principu jedan građanin jedan glas što je sve na jedan način odraz težnji administracije Bila Klintona koja je ostala sačuvana i dalje u vlasti Donalda Trampa”.


Dodaje da su mnogi smatrali da će se pobjedom Donalda Trampa neke stvari promijeniti, ali, kaže, to ne ide tako brzo.


„Potrebno je vrijeme, jer je promijenjeno četiri ili pet ljudi u vrhu, ali je po dubini ostao isti aparat kao u doba Bila Klintona.


Američka administracija u vrijeme Klintona smatrala je u BiH iz doba Dejtona najvećim spoljnopolitičkim uspjehom, a Dejton za njih predstavlja samo čin i akt da se rat zaustavi, a ne kao konačno rješenje“, rekao je Laznaski.


On je istakao da Amerika i dalje smatra da je BiH nezavršeni projekat koji podrazumijeva gašenje Republike Srpske.


Javnu tribinu organizovali su Udruženje Hercegovac Trebinje u saradnji sa Muzejom Hercegovine Trebinje, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinje. 


 


 


 


Radio Trebinje

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?