U TREBINJU FORMIRAN GO REGIONALNE ORGANIZACIJE STARJEŠINA VRS


U TREBINJU FORMIRAN GO REGIONALNE ORGANIZACIJE STARJEŠINA VRS


BAŠTINE TEKOVINE SLAVNIH PREDAKA


U Trebinju je formiran Gradski odbor ranije formirane Regionalne organizacije starješina Vojske Republike Srpske, za čijeg je predsjednika izabran Milenko Šaraba, a potpredsjednik je Radoslav Bodiroga, dok Predsjedništvo odbora broji šest bivših oficira VRS.


Organizacija bivših starješina Vojske Republike Srpske formirana je kao jedinstvena nevladina i nestranačka organizacija, koja zastupa stavove i interese preko 20.000 starješina odbrambeno-otadžbinskog rata i nastavlja svijetle tradicije srpskih rezervnih vojnih starješina”, saopšteno je kratko nakon konstutisanja u prostorijama bivše trebinjske Kasarne VRS.  


Bivše starješine VRS kažu da su se organizovali kao dio boračke populacije, kao strukovna organizacija ljudi koji su planirali i rukovodili odbrambenim dejstvima, a svojim radom danasvrlo snažno podržavaju jačanje Boračke organizacije Republike Srpske. 


Organizacija, koja baštini tekovine slavnih predaka, okuplja podoficire, oficire i generale VRS, porodice poginulih i umrlih starješina, borce koji su obavljali starješinske dužnosti u ratu i simpatizere na teritoriji Republike Srpske.


Predsjednik Regionalne organizacije starješina Vojske Republike Srpske za istočnu Hercegovinu je pukovnik VRS Miodrag Novokmet...


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?