POTPISANI UGOVORI O ZAPOŠLJAVANJU NOVIH RADNIKA


POTPISANI UGOVORI O ZAPOŠLJAVANJU NOVIH RADNIKA


ZADOVOLJNI I RADNICI I POSLODAVCI


Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Dragan Vujičić potpisao je sa 79 trebinjskih poslodavaca ugovore o zapošljavanju novih radnika sa područja Grada Trebinja.


Radi se o 165 nova radnika, od čega je većina pripravnika, ali ima i onih iz kategorija porodica poginulih boraca i socijalno ugroženih, a za ovaj projekat će Zavod za zapošljavanje RS izdvojiti 675.000 maraka, što podrazumijeva plate i ostale naknade radnicima.


Na ovaj će način, kako je pojasnio direktor Vujičić, i radnici i poslodavci imati određene benefite, sa pozitivnim primjerom lokalne zajednice koja učestvuje u cjelokupnom projektu.


„Moram da naglasim da smo u Trebinju prošle godine imali oko 2.800 nezaposlenih lica, a danas ih imamo oko 2.500, ali na tome nećemo stati, jer je cilj i Zavoda i Grada Trebinja da taj broj spustimo ispod 2.000 u ovoj godini, a ovakvi projekti direktno utiču na nezaposlenot u Srpskoj, što unapređuje i život na ovim prostorima“, kazao je Vujičić.


On je istakao da se i u cijeloj Republici Srpaskoj smanjuje nazaposlenost koja je za 10 procenata sada manja u odnosu na isti period lani, iako je situacija u Trebinju specifična, jer je, kako je kazao, ovo grad u kome je ekspanzija turizma, ali sve više ljudi i doseljava ovaj grad.


Gradonačelnik Petrović se složio s njim oko sve većeg broja stanovnika u ovom gradu, za koji je njegova administracija zacrtala da se u narednih nekoliko godina taj broj udupla, ali da se istovremeno duplo smanji nezaposlenost.


Mi zajedno sa republičkim institucijama konstantno provodimo programe zapošljavanja i samozapošljavanja, tako da je broj visokoobrazovanih prije dvije godine na našem Zavodu za zapošljavanje bio 242, a danas je ostalo samo njih oko 40 koji nisu odradili  pripravničko-volonterski staž, što ćemo se truditi uskoro da riješimo“, kazao je Petrović.


Poslodavci Trebinja su se složili da je upravo ovaj model sinergije između lokalnih i republičkih vlasti koji se dogvaraju sa poslodavcima o njihovim potrebama – najbolji način rješavanja i nezaposlenost i potreba svih zajedno...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?