ZVORNIČANIN I CRNOGORAC ŠVERCOVALI MARIHUANU


ZVORNIČANIN I CRNOGORAC ŠVERCOVALI MARIHUANU 


Gatačka policija je u ponedeljak, u ranim jutarnjim časovima, osujetila nedozvoljenu trgovinu 73 pakovanja marihuana, koja je najvjerovatnije na područje gatačke opštine stigla iz pravca Crne Gore, a bila povezena u pravcu Zvornika, za šta se sumnjiči Zvorničanin Marko Milićević (25) i Crnogorac V.Č.


Milićević je uhapšen, a za Crnogorcem je se još traga I raspisana je potjernica.


Oni se za sada sumnjiče da su prevozili drogu, koja, doduše, nije pronađena kod njih, jer je putnički automobil “Folksvagen Pasat”, u kojem su osumnjičeni da su se kretali sa drogom na magistralnom pravcu M-20, Gacko – Foča, policija pokušala zaustaviti, ali su  oni pobjegli.   


Njih dvojica su uspjela pobjeći policiji na putu Gacko – Foča, jer su, nakon što su ugledali policiju, okrenuli automobil nazad prema Gacku i ostavili ga u selu Miholjače.


Kada je policija stigla do Miholjača, vozač i suvozač su već bili u bjekstvu, pa je policija  pronašla napušten automobil, u kome su pretresom pronašli 73 celofanska pakovanja opojne droge. 


“S obzirom, na operativna saznanja da se automobil koristi za prevoz opojne droge, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Trebinje su izvršili pretres, kojom prilikom su pronađena 73 celofanska pakovanja zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja su bila upakovana u tri vreće - dvije jutane i jednu platnenu”, saopšteno je kratko u Policijskoj upravi Trebinje.


Daljim rasvjetljavanjem događaja, policijski službenici su stekli osnov sumnje da su počinioci krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lica inicijala M.M. (1993) iz Zvornika i V.Č., državljanin Republike Crne Gore, protiv kojih će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kompletiranja predmeta.


Operativnim saznanjima je policija došla do Milićevića koga je lišila slobode, a za Crnogorcem je raspisana potjernica.


Nezvanično saznajemo da droga još nije izvagana, ali se pretpostavlja da je u pitanju oko 60 kilograma marihuana, jer je svako pakovanje teško manje od jednog kilograma…


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?