NEŠIĆ: Svaka porodica mora imati bar jednog zaposlenog!


NEŠIĆ: Svaka porodica mora imati bar jednog zaposlenog!


Nenad Nešić, predsjednik DNS u sarajevsko-romanijskoj regiji i kandidat ove partije za poslanika u Parlamentu BiH u Izbornoj jedinici 3, govori u intervjuu za Insajder.ba  o predstojećim oktobarskim izborima.


Na čemu će biti zasnovana Vaša kampanja?


Nešić: Na ekonomiji! I odgovornosti! Moramo jako krenuti na sferu ekonomije i odgovorno se ponašati u svim sferama društva! Uostalom, odgovorno je i slogan DNS za ove izbore. Da bi napredovali neophodne su nam nove investicije, domaće i strane, a da bi obezbjedili, BiH mora biti mirna i stabilna, a mi odgovorni u svim segmentima društva kako bi privukli investicije i kako bi mogi započeti novi investicioni ciklus.


Da li je to ostvarivo?


Nešić: Naravno, ali da bi to ostvarili mi političari moramo biti agilniji biti više na terenu i davati više podrške privatnim privrednim subjektima, poljoprivrednicima, stočarima. Kada postanem državni parlamentarac predstavljaću glas naroda sa kojim ću i nakon izbora biti u svakodnevnom kontaktu.


Gdje je najveća razvojna šansa u Izbornoj jedinici 3 za Parlament BiH, koja obuhvata teritorije Podrinja, Birča, Romanije, Hercegovine?


Nešić: Svakako, najveću razvojnu ovih mini regija vidim u investiranju u energetske kapacitete. Zalagaću se svom snagom za razvoj energetskog sektora, koji bi morao biti i motor razvoja ovog kraja i garancija boljeg životnog standarda. Naravno, da bi se istok Srpske razvijao moraćemo ulagati i u putnu infrastrukturu. Ovaj kraj je bogat i šumama. Neophodno je više investicija u šumarstvo i drvnu industriju. Mislim da je potrebno više raditi na povezivanju malih i velikih preduzeća iz ove oblasti, kako bi imali zajedničke nastupe na domaćem i na ino tržištu.


Vaša šansa za izborni uspjeh?


Nešić: Ubjeđen sam da ću biti jedan od poslanika DNS u Parlamentu BiH. Ono što mogu obećati biračima je da ću se u Parlamentu više zalagati za rješavanje problema običnog čovjeka iz kraja odakle potičem i gdje sam se kandidovao. Moramo u naredne četiri godine sprovesti u djelo jednu od osnovnih ideja koju će DNS nositi u ovoj kampanji – da se uvede više socijalne pravde, odnosno da svaka porodica ima po jednog zaposlenog člana bez obzira kojoj stranačkoj opciji ta porodica pripada.


 


 Insajder 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?