POŽAR NA IVANICI: TREBINJSKA TERITORIJA JOŠ NIJE UGROŽENA


POŽAR NA IVANICI: TREBINJSKA TERITORIJA JOŠ NIJE UGROŽENA


Udar groma na teritoriji opštine Ravno, iznad turističkog naselja Ivanica, izazvao je u utorak veče veliki šumski požar, a požarna linija se proširila na pet do šest kilometara.


Grom je udario u južnu stranu brda Vlaštica, kuda ide i granica Federacije BiH i Republike Srpske, odnosno, opština Ravno i Trebinje, ali je još uvijek ugrožen samo federalni dio, gdje iznad Ivanice gori suva trava, nisko rastinje i šikara. 


Vatra se, potpomognuta vjetrom, najprije širila iznad Ivanice, ali se tokom jučerašnjeg dana, takođe nošena vjetrom, proširila uz brdo Vlaštica, prema selima Zaplanik i Bobovišta, a odbijena je od sela Uskoplje.


Na terenu su, kako je saopšteno iz Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite, angažovana četiri vatrogasna vozila iz Dubrovnika i jedno vozilo iz Ravnog.


Mi se svakodnevno čujemo sa vatrogascima iz Ivanice i spremni smo im pomoći kada zatreba, ali je teren dosta nepristupačan i gašenje je vrlo otežano, dok, sa druge strane, ova nekadašnja linija razgraničenja može podrazumijevati i zaostale mine iz proteklog rata, tako da se sa naše strane, koja još nije ugrožena, ne dejstvuje, ali, ćemo, nakon sutrašnjeg izviđanja, utvrditi da li postoji ozbiljna opasnost po našu teritoriju”, kaže Tripo Ćuk, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje. 


On je podsjetio da su trebinjski vatrogasci u toku srijede bili angažovani na požaru u selu Drijenjani, u regiji Popovog Polja, ali je vatra ugašena oko 18 časova…


SARANSAK


FOTO: PORTAL OKO

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?