OTVARANJEM KAMPA VANJE GRBIĆA U GRADU SUNCA POČEO SA RADOM SPORTSKI CENTAR „OLIMP“


OTVARANJEM KAMPA VANJE GRBIĆA U GRADU SUNCA POČEO SA RADOM SPORTSKI CENTAR „OLIMP“


Otvaranjem Odbojkaškog kampa Vanje Grbića u Gradu sunca kod Trebinja stavljen je u funkciju novi Sportsko rekreativni centar „Olimp“ u ovom turističkom kompleksu.


Olimp, koji je sam po sebi poseban kompleks, pored dva odbojkaška terena, raspolaže i  sa dva košarkaška terena, dva teniska terena, jednim terenom za odbojku na pijesku, ali i Sportskom dvoranom, zatvorenim baazenom, salom za kik boks, teretanom, ali ima i sopstvene smještajne kapacitete, stotinu kreveta.


Sam kamp Vanje Grbića će trajati od 17. do 31. avgusta, u kome vremenu će, u dvije smjene, ne samo na terenima za odbojku, već i u bazenima, trenirati djevojčice i dječaci, njih oko pedesetak.


Vanja Grbić kaže da je u pitanju ispitni kamp za sve ono što se ovdje planira raditi u narednim godinama, sa akcentom na radu sa djecom, jačajući njihov sportski duh i fizičku spremnost, ali i razvijajući međuljudske odnose.


„Jedan dio se radi u bazenu, gdje se uz pomoć fizioterapeuta, vježba harmonično disanje vezano za sportske aktivnosti, djeca se oslobađaju vode, rade vježbe za razvoj motorike i prevenciju ortopedskih deformiteta, dok se drugi dio radi na pijesku, gdje se takođe razvija motorika, ali se, svakakao, igra i odbojka koja je sastavni dio našeg programa“, kazao je Grbić.


On dalje objašnjava da je Kamp ove godine, u stvari, pilot projekat za budući projekat  prekogranične saradnje BiH, Hrvatske i Crne Gore, u kome će se gradovi koji su ranije bili uključeni u međusobni ratni sukob, sada kroz djecu uključiti u proces pomirenja, zbog čega će Evropska unija pružiti finansijsku potporu cjelokupnog projekta.


Na kampu Vanje Grbića su trenutno mališani iz Tivta, Kotora, Podgorice, Trebinja, Gacka, Nevesinja, Modriče i Banjaluke, ali postoji mogućnost da u drugu smjenu pristignu i djeca iz Hrvatske...


SARANSAK