GRADONAČELNIK TREBINJA: NEMA PRODAJE ZGRADE POŠTE U TREBINJU


GRADONAČELNIK TREBINJA: NEMA PRODAJE ZGRADE POŠTE U TREBINJU 


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović demantovao je medijske napise o prodaji objekata Pošte u Trebinju i da se šezdesetak radnika, koliko ih je u ovoj hercegovačkoj jedinici zaposleno, ne trebaju brinuti da ubuduće neće imati gdje dolaziti na posao.


„Ja sam obavio razgovor sa direktoricom Pošta RS Jaminkom Krivokućom i dogovorili smo se da objekat ne ide u prodaju, ali, s obzirom da imaju viška prostora i nepotrebna dva nivoa, koja žele iznajmiti, ali nisu naišli na dobrog zakupca kao što je Regulatorna agencija za električnu energiju koja je do prelaska u novu zgradu bila u ovom prostoru, saglasili smo se da neke institucije koje su trenutno u iznajmljenim prostorima – mogu preseliti u ovaj neiskorišteni dio“, istakao je Petrović.


On je precizirao da je najbolje rješenje da u neiskorišteni prostor trebinjske Pošte preseli Besplatna pravna pomoć, Republičko pravobranilaštvo i Okružni privredni sud, kojima je ovo, s obzirom da su sve tri pravosudne institucije, a nisu planirane da sele u novi objekat Palate pravde koji je u izgradnji, idealno rješenje.


„Ove institucije trebaju da za 2019. godinu planiraju ili zakup u Prostorijama Pošte, ili kupovinu svojih prostora, kako bi trajno imali svoje kancelarije u Trebinju, što smo se složili da će to biti jedno kvalitetno rješenje i za Poštu i za državne, odnosno, republičke institucije koje djeluju u Gradu Trebinju“, objasnio je dalje Petrović.


On je odlučan da radnici ne treba da se brinu oko svoga budućeg smještaja, jer su gradske vlasti, kako kaže, naišli na maksimalno razumijevanje direktorice Krivokuće.


Uprava preduzeća Pošte Srpske oglasila je prodaju nepokretnosti u nekoliko gradova Republike Srpske, putem usmenog javnog nadmetanja, među kojim je bilo i Trebinje, gdje je bila planirana prdaja poslovne zgrade, površine 1.523 m2, sa zemljištem, i to po početnoj cijeni od 2,25 mil KM…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?