PREDSJEDNICA VLADE CVIJANOVIĆ: Zatvoreni bazen koji se gradi u Trebinju je zalog za budućnost


PREDSJEDNICA VLADE CVIJANOVIĆ: Zatvoreni bazen koji se gradi u Trebinju je zalog za budućnost


Zalog za budućnost je, kako su se saglasili, među brojnim objektima koji se danas grade u Trebinju, i prvi zatvoreni bazen u istočnoj Hercegovini koji se, takođe sinergijom republičkih i gradskih vlasti, kao i preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici, gradi u Trebinju.


“I ovo je objekat koji se gradi za našu djecu, jer smo mi kao Vlada svjesni da će ovaj bazen dati jednu sasvim novu razvojnu dimenziju i Trebinju, i Republici Srpskoj, ali dati i veliki podstrek razvoju naše djece, razvoju sporta  u ovom gradu, gdje će se odvijati i razna takmičenja, kao i podstrek razvoju turizma, a to opet podrazumijeva napredak i Republike Srpske, ali i ovoga grada, jer Trebinje, kako vidim, ide krupnim koracima naprijed”, istakla je ispred građevine Zatvorenog bazena Abazovina premijer Cvijanović.


Ona je istakla i zadovoljstvo što javna preduzeća Republike Srpske pomažu njen razvoj, a to su u ovom slučaju “Hidroelektrane na Trebišnjici” kojim je Vlada RS dala zeleno svjetle za finansiranje ovog, ali i drugih bitnih projekata u Srpskoj. 


Istakla je i glavnu opredijeljenost Vlade RS na razvoju svih opština Srpske, jer je, kako kaže, važno da se sa lokalnim vlastima imaju dobre veze i stalni aktivizam, a u zadnje dvije godine je to slučaj sa Trebinjem, odakle u Vladu stalno stižu novi prijedlozi i projekti koji idu na dobrobit svih građana Srpske, iako se to ne dešava u svim krajevima Srpske.


Zajedništvo je potvrdio i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, podvukavši da je gradnja i obnova ono što mora radovati sve, a to se postiže jedino u slozi.


Ono što raduje sve jeste da ćemo u zimskim uslovima ovdje imati mogućnost takmičenaja plivača i vaterpolista, kako ne bi odlazili u Dubrovnik ili Herceg Novi na treninge, ali će i sva djeca Hercegovine ovdje imati mogućnost dolaska na rekreativno plivanje ili da pohađaju školu plivanja i u zimdkim uslovima, što je velika vriejdnost koju im želimo obezbijediti, iako je treća vrijednost koju bih ovdje istakao i činjenica da je ovo poslije rata najveća investicija HET-a u jednoj lokalnoj zajednici, za šta im je čitav grad zahvalan”, kazao je Petrović.


Zatvoreni bazen u Trebinju je investicija vrijedna oko deset miliona maraka i biće okončana na jesen, a podrazumijevaće zatvoreni bazen u kome će se moći obavljati takmičenja svjetskog ranga, sa svim pratećim elelemntima…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?