“Drugi salon žilavke” ekskluzivniji od prošlogodišnjeg


“Drugi salon žilavke” ekskluzivniji od prošlogodišnjeg


PO DRUGI PUT ŽILAVKI U ČAST


U petak, 17. avgusta 2018. godine, od  19 do 23 časa u Vinskoj Galeriji Vukoje  u Trebinju biće održan  "Drugi salon žilavke",  vinska manifestacija koja je prošle godine održana prvi put i koja je okupila 18 proizvođača žilavke iz Bosne i Hercegovine.


"Drugi salon žilavke" je ekskluzivni događaj namjenjen hedonistima, ljubiteljima vina i  vrhunske gastronomije (očekuje nas bogat gastro kutak), vinskim novinarima, regionalnim somelierima i restoraterima, a baštineći postignuća prošlogodišnjeg “Prvog salona” i ovaj će  struktuirano nastaviti brendiranje  Hercegovine kao vinske regije i to upravo kroz žilavku koja je i njen vinski simbol.


Ne propustite biti jedan od posjetitelja ove godine koji će uživati u našim žilavkama ali i sirevima i riblim i mesnim delicijama koje će za Vas pripremati Šef Nihad Mameledžija, poznat po svojim kuharskim umjećima i daleko van granica BiH.


Svoje proizvode prestavit će i mali proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, sira posebno sir iz mješine iz Nevesinja proizvođača Miroslava Glogovca, Gatački rolovani sir, Paleta sira mljekare „Pađeni“,i mnogi drugi.


 


                                     


Vinska Galerija Vukoje


"Prvi salon žilavke"  


Radovan Vukoje

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?