FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA: Prijem za laureate


FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA: Prijem za laureate


U trebinjskoj gradskoj upravi danas je organizovan prijem za  Svetlanu Bojković i Metu Jovanovskog, dobitnike ovogodišnjeg „Zlatnog platana“, nagrade Festivala mediteranskog filma.


 Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da mu je posebno drago da je baš u Trebinju dodeljena nagrada velikim glumačkim imenima poput Bojkovićeve i Jovanskog.


„Festivali su veoma važni za umjetnike, ali i za grad gdje se održavaju i oni treba da postoje. To je trenutak kad se publika mobiliše i uključuje . To je jedna kulturna injekcija za svaki grad“, navela je Svetlana Bojković.


Glumac Meto Jovanovski, koji je po prvi put u Trebinju, je rekao da Trebinjci, verovatno, nisu svjesni gdje žive, u toliko čistom, uređenom i mjestu  punom zelenila i platana.


„Zato mi je ova nagrada još draža“,  istakao je on.


Filmski festival nastavlja se večeras na ljetnoj sceni Doma mladih projekcijom  kratkometražnih i dugometražnih filmova iz Hrvatske, Makedonije, Maroka i Velike Britanije.


Supruzi Nebojše Glogovca sutra će biti uručen „Zlatni platan“ koji je savjet festivala posthumno dodjelio glumcu Nebojši Glogovcu, a u Muzeju Hercegovine biče otvorena izložba fotografija „Vječni Nebojša“


trebinje.rs.ba


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?