PREDSJEDNIK DODIK U POSJETI MALOJ SOFIJI RADOVANOVIĆ


PREDSJEDNIK DODIK U POSJETI MALOJ SOFIJI RADOVANOVIĆ


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je jednogodišnju djevojčicu heroja iz Trebinja Sofiju Radovanović, kojoj je zbog tumora izvađeno jedno oko, ali je, zahvaljujući Fondu solidarnosti RS, spaseno drugo oko na kome je takođe bio tumor.


Sreća bi bila da nemamo nikako bolesne djece u Republici Srpskoj, ali kad već imamo takvih situacija koje ne možemo kontrolisati, mi kao društvo moramo pokazati svoju solidarnost i sretan sam što smo to i učinili formiranjem fonda Solidarnosti, za koji se sredstva obezbjeđuju određenim procentom od plata svih zaposlenih, ali i od registracije automobila u javnom sektoru, ali dotacijama iz budžeta opština i gradova Srpske, tako da u ovom trenutku na računu omamo dovoljno sredstava da intervenišemo za svaki slučaj koji se pojavi“, rekao je predsjednik Dodik ispred porodične kuće malene Sofije.


On je izrazio želju da u ovdje dođe ponovo za nekoliko godina, kako bi se uvjerio da je uspješno prošao i oporavak oporavak malene djevojčice heroja i njene, kako je rekao, herojske i skromne porodice.


Gradinačelnik Trebinja Luka Petrović koji je bio u društvu predsjednika Dodika, istakao je da nijedno trebinjsko dijete, bilo sa težim ili lakšim oboljenjima, neće ostati nezbrnuto i bez svake neophodne ljekarske intervencije.


Zahvalnost za donaciju iz Fonda solidarnosti, ali i za svaku prikupljenu marku putem drugih humanitartnih akcija za malu Sofiju istakla je njena mama Vukica.


Hvala i predsjedniku, i gradonačelniku, kao i svim dobrim ljudima koji su nam pružili pomoć za ozdravljenje naše male Sofije, koja sada ide na redovne kontrole i uspješno se oporavlja“, kazala je mama Vukica.


Predsjednik Dodik u predvečernjim časovima planira posjetiti porodicu Sava Ljubibratića u trebinjskom selu Ljubovo, a sastaće se i sa članovi mjesbih odbora GO SNSD Trebinje...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?