Skupština grada Trebinja: NAKON NACRTA USVOJEN I REBALANS BUDŽETA


Skupština grada Trebinja: NAKON NACRTA USVOJEN I REBALANS BUDŽETA


Skupština grada Trebinja usvojila je na 17. redovnoj sjednici rebalans budžeta grada, prema kome je izmijenjeni godišnji plan prihoda i rashoda gradske kase projektovan na iznos od 28.980.000 maraka i za 2,9 miliona, odnosno 11 odsto, veći je u odnosu na usvojeni budžet, što je, kako je rečeno, istorijski maksimum.


Prema usvojenom rebalansu, u planirane ili već započete infrastukturne i razvojne projekte, zajedno sa kapitalnim grantovima, ove godine iz budžeta biće ukupno investirano rekordnih 7,5 miliona KM, dok su novi programi pomoći socijalno osjetljivim kategorijama i stimulisanja zapošljavanja povećali i doznake građanima za 17,6% a udvostručile iznos namijenjen subvencijama.


Skupština je prihvatila i izvještaje o izvršenim internim kontrolama javnih ustanova čiji je Grad osnivač, a, kako je rekao zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, svi su pokazali bolje poslovanje nego je ono bilo u ranijem periodu.


Odlukom o načinu finansiranja izgradnje zatvorene tržnice na Trgu slobode,  predviđeno je da se u tekućoj budžetskoj godini za ovaj projekat izdvoji 200.000 KM, a u narednoj planira dodatnih 500.000 KM.


Izmjenama odluke o vrsti, kriterijumima i postupku dodjele javnih priznanja Grada Trebinja, definisano je da se najveća priznanja grada, umjesto za Preobraženske svečanosti, ubuduće dodjeljuju na Dan oslobođenja Trebinja, 13. novembra.


Odbornici su donijeli i odluke o utvrđivanju nacrta odnosno pristupanju izmjenama i dopunama dijela regulacionih planova „Istočna obilaznica“ i „Zasad polje“, a dogovoren je i način finansiranja izgrdnje zgrade na Trgu slobode (gradska pijaca), gdje će, kao je rekao načelnik nadležnog odjeljenja Marko Rikalo, rekonstrukcija otpočeti kada se završi ova turistička sezona...


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?