KLUPSKA IZLOŽBA FOTO KINO KLUBA TREBINJE


KLUPSKA IZLOŽBA FOTO KINO KLUBA TREBINJE


PO PRVI PUT NA OTVORENOM


Jedanaesta po redu Klupska izložba fotografija Foto - kino kluba Trebinje otvorena je sinoć po prvi put na otvorenom – u Dučićevoj ulici u Trebinju. 


Među 60 crno-bijelih i kolor fotografija koje je odabrao majstor fotografije iz Foto saveza BiH Mirsad Mujanović, koje je na slobodnu temu radilo 17 fotografa, članova ovog trebinjskog kluba, u kategoriji kolor fotografije prvo mjesto osvojio je Ninoslav Ilić za fotografiju „Pogledi“, dok je za crno-bijelu fotografiju najboljom proglašena “Dvoje pod drvetom” Dušana Vukovića.


Druga nagrada u kolor tehnici je pripala Predragu Mucoviću za fotografiju „Možeš i ti“, dok je treća nagrada otišla u ruke Radoju Elezu za fotografiju „Amazonke“, a u crno-bijeloj tehnici je drugonagrađeni Radoje Vuković za fotografiju „Stepenice vjere“, dok je treća nagrada dodijeljena Slađani Gajić za fotografiju „Molitva“.


“Moja fotografija pripada žanru ulične fotografije, nastala je u Beču sa jedne od mojih šetnji kroz grad, a među ovim fotografijama ima i crno-bijelih i fotografija u boji i sve se odnose na život grada, s obzirom da sam arhitekta po zanimanju”, rekao je prvonagrađeni Ninoslav Ilić koji se fotografijom bavi šest godina.


Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje kaže da je njihova želja u klubu bila upravo ta da se izložba u narednim danima prikazuje na otvorenom, u vrijeme vrelih ljetnih dana kada je u gradu dosta turista i svi koji se kreću ovom njfrekventnijom gradskom ulicom – pogledaće i izložbu.


“Sve fotografije imaju jako dobar i tehnički i umjetnički dio, što su dvije stvari potrebne za dobru fotografiju, a tek onda dolazi hvatanje dobrog momenta i druge stvari”, rekao je Vukasović, naglasivši da su najbolje spontane fotografije, one koje pokazuju život, a da su na ovoj izložbi najviše zastupljeni motivi - portreti, pejzaži i priroda.


Pohvale u kategoriji fotografija u boji su dobili Jovan Vidaković za fotografiju „Lament for a Lake 1“, Milica Ijačić za fotografiju „Slikar“ i Radovan Dangubić za fotografiju „Poslije požara“, dok su za crno-bijele fotogradije pohvaljeni Nermin Smajić za fotografiju „Splitska priča“, Slavenko Vukasović za fotografiju „Prokletije“ i Vladan Đukić za fotografiju „Otac Benedikt“.


Izložba fotografija je priređena u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto i Trebinjskih dana fotografije…


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?