RAD POLICIJE DOBAR I OČIGLEDAN


RAD POLICIJE DOBAR I OČIGLEDAN


Trebinjska policija bilježi i za proteklih pola godine bolje rezultate nego je to bilo u ranijem periodu, a načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, na današnjoj šestomjesečnoj pres konferenciji, kaže da je javni red i mir stabilan, da je stanje u saobraćaju nažalost u pogoršanju, a stanje kriminaliteta se u jako velikoj mjeri razotkriva.


On je naročito istakao krađe i teške krađe, koje su u dobroj mjeri rasvijetljene zahvaljujući saradnji sa policijom, a ukupna šteta nastala kod ovih krivičnih djela, kojih je registrovano 54, iznosi oko 40.000 maraka, što je za 68% manje u odnosu na prethodni period.


Iako statistički podaci sami po sebi negovore mnogo i stanju bezbjednosti u Trebinju, dovoljno se samo podsjetiti na brojne policijske akcije, racije i sve one mjere čiji svjedoci smo bili u ugostiteljskim objektima i drugim javnim mjestima gdje su policijski službenici otkrivali i narkotike, i rješavali različitu vrstu problematike važne za bezbjednost građana.


Policijski službenici su se u navedenom periodu suočili i sa ubistvom nožem u „Merlot baru“, i sa talačkom krizom, u kojoj su nekoliko časova pregovarali sa bombom naoružanim ocem koji je prijetio aktiviranjem ovih eksplozivnih sredstava, držeći u talaštvu dvoje maloljetne djece, ali, u neku ruku, i sve pripadnike Policijske uprave Trebinje koji su, uz obezbjeđenje rada svojih organa u gradu, gotovo svi bili toga dana na Nikšićkom putu, a prije toga u kući počinioca.


Siniša Laketa, načelnik uniformisane policije, kaže samo da se sve radilo radi očuvanja reda i mira u Trebinju, u koju svrhu je blagovremeno reagovano i juče, kada je Nikola Vujović čekićem napao ženu i njenog sina, čime je izazvao opštu tuču.


Naveo je da je javni red i mir najviše narušavan na trgovima i ulicama, 63 prekršaja, ali i u ugostiteljskim objektima – 61 slučaj i to u vremenu od 00 do 02 časova registrovano je 57 prekršaja, a od 22 do 24 časa 17 prekršaja, s tim da policija ne može uticati na radne dozvole nijednog ugostiteljskog objekta.


Nepoštivanje saobraćajnih znakova, vožnja u pijanom stanju, prebrza vožnja, sve su to bili uzroci saobraćajnih nezgoda, čega su, kako kažu, svjesni i u trebinjskoj policiji, pa se preduzima niz preventivnih mjera, među kojim je, kako saznajemo, uvođenje ramera, za koji se u Hercegovini proširila priča da je ukraden od policije, a na novinarsko pitanje u vezi sa tom „krađom“ načelnik Laketa se, ostavši zbunjen, u momentu prekrstio i dodao da to nije tačno i da je šala apsolutno neslana.


Načelnik Krim policije Bojan Dabić je potvrdio da najveći policijski problem i dalje ostaju povratnici u krivičnim djelima, a koji godinama prednjače u broju svih izvršenih krivičnih djela.   


On je naveo da u ovom periodu nije bilo ni razbojništava, niti otuđenja motornih vozila, a da se akcije protiv nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga i šverca cigareta provode konstantno, sa neprekidnim operativnim radom na terenu...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?