MARIJA ŠUKIĆ IZ BERKOVIĆA ŠAMPION BALKANA U DŽUDOU


MARIJA ŠUKIĆ IZ BERKOVIĆA ŠAMPION BALKANA U DŽUDOU


Od  06.07. do 08.07.2018 godine u Nikšiću je održano Balkansko prvenstvo za starije pionirke i pionire, na kome je Džudo klub „BERKOVIĆI“ ostvario jedan od najvećih uspjeha od osnivanja kluba.


Na ovome takmičenju učestvovala su ukupno tri takmičara Džudo klub „BERKOVIĆI“, koji su na prvenstvu BiH ostvarili plasman na ovo najveće takmičenje u njihovom uzrastu.


Na Balkanskom prvenstvu su se takmičili Jelena Bjelica, Milan Đurica i Marija Šukić.


Marija Šukić je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju i tako postala šampion Balkana i ostvarila najbolji uspjeh u karijeri , a klubu donijela još jednu veliku šampionsku titulu.


Zlatne medalje se domogla tako što je u prvom kolu savladala takmičarku iz Makedonije, zatim prvakinju Grčke, a u polufinalu prvakinju Rumunije.U finalnom meču se sastala sa takmičarkom iz Makedonije gdje je bila vrlo ubjedljiva, savladavši je sa najvećim mogućim rezultatom.


Preostalih dvoje takmičara se nisu uspjeli domoći medalje, ali treba napomenuti da je Jelena Bjelica 2017. godine na ovom takmičenju osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.


Milan Đurica je takođe na ovome takmičenju pokazao zavidan nivo znanja , ali i veoma jaku konkurenciju pa se ovaj put nije uspio domoći medalje.


Treba napomenuti da je veliki uspjeh ostvariti plasman na ovo veliko takmičenje i učestvovati na istom.


OPŠTINA BEROVICI