NA ZATVORENOM BAZENU U TREBINJU POSTAVLJENA REŠETKASTA KROVNA KONSTRUKCIJA


NA ZATVORENOM BAZENU U TREBINJU POSTAVLJENA REŠETKASTA KROVNA KONSTRUKCIJA


ZA TRI MJESECA U PRIMARNOJ FUNKCIJI


Na zatvorenom bazenu u Trebinju postavljena je željezna krovna konstrukcija, a u toku je instalacija poprečne rešetkaste konstrukcije, dok će sam krovni pokrivač biti postavljen iduće sedmice.


“Radovi teku ubrzanom dinamikom, kako bi što prije obezbijedili korištenje objekta, pa će se paralelno sa krovnim pokrivačem postavljati i obloga oko zatvorenog bazena, a istovremeno se već izvode radovi na postavljanju bazenskih pumpi u unutrašnjosti”, kaže Zoran Čučković, direktor Javne ustanove „Bazeni“ Trebinje.


Kaže da je već urađena i prateća hidroizolacija objekta, kao i mnogi drugi radovi, kako bi se bazen stavio u primarnu funkciju odmah završetkom plivačke sezone na otvorenom olimpijskom bazenu u gradu, na koji način će se sportistima koji se bave plivačkim sportovima omogućiti kontinuitet u nesmetanim izvođenjima treninga, ali i svi rekrativni vodeni sportovi.


 Ovaj sportsko-rekreativni kompleks, ukupne korisne površine 10.000 metara kvadratnih, imaće dva bazena u prizemlju – veći olimpijskih dimenzija 50 sa 25 metara, bazen za rasplivavanje 25 sa 10 metara, kompenzacioni bazen i druge prateće sadržaje – svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje, podzemne garaže, parking.


Ugovorena vrijednost radova prve faze iznosi 10,2 miliona KM, a sve finansira preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici.


Izgradnjom kompleksa, Trebinje će dobiti zatvoreni bazen koji će ispunjavati sve uslove za održavanje svjetskih plivačkih takmičenja…


 


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?