TRAUMA/ Dok im je bolesni sin danima lutao po Trebinju, roditelji produžili za Tivat


TRAUMA/ Dok im je bolesni sin danima lutao po Trebinju, roditelji produžili za Tivat


Trebinjska policija proteklog vikenda pronašla je 30-godišnjeg ruskog državljanina kod kojeg je primijećena nesposobnost komunikacije i nesnalaženja, zbog čega je smješten u Opću bolnicu u Trebinju, a pretpostavlja se da su ga u takvom stanju bez ičije kontrole ostavili njegovi roditelji.


Građani Trebinja u subotu su prijavili policiji da se u jednom trebinjskom naselju nalazi nepoznata osoba koja ulazi i izlazi iz zgrada, a prilikom njegove identifikacije otkriveno je da se radi o državljaninu Rusije, da ima zdravstvenih problema i da nije sposoban komunicirati. Zbog sumnji da boluje od autizma smješten je u bolnicu, pišu Novosti.rs.


Kako ovaj medij saznaje, državljanin Rusije kod sebe je imao ruksak, pasoš i nešto novca, a naknadno je utvrđeno da je u BiH ušao 26. juna s ocem i majkom, koji su ga, kako se pretpostavlja, ostavili u Trebinju.


Njih troje su iz pravca Crne Gore zajedno ušli u BiH u večernjim satima, a svega 40 minuta kasnije na graničnom prijelazu Zupci, na putu Trebinje - Herceg-Novi, evidentirano je da su BiH napustili samo otac i majka.


Mladić nije bio u stanju objasniti odakle je došao, gdje živi, gdje je smješten u Crnoj Gori, pa je u potragu za roditeljima, osim PU Uprave Trebinje i Službe za poslove sa strancima BiH, uključena i crnogorska policija.


Crnogorski policajci locirali su roditelje u ponedjeljak, 2. jula, u Tivtu, odakle se otac samo javio da će u toku dana doći po mladića i nije objašnjavao zbog čega i kako mu se sin našao sam u takvom zdravstvenom stanju u Trebinju.


Mladić je praktično četiri dana sam lutao jednim od trebinjskih naselja sve dok ga nisu primijetili građani, prijavili policiji, nakog čega je smješten u bolnicu.


RADIO SARAJEVO

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?