TREBINJSKA SKUPŠTINA - GRAD POŽELJAN I ZA ŽIVOT I ZA INVESTIRANJE


TREBINJSKA SKUPŠTINA - GRAD POŽELJAN I ZA ŽIVOT I ZA INVESTIRANJE 


Skupština grada Trebinja usvojila je Nacrt rebalansa budžeta grada u iznosu od 28 miliona 424 hiljada KM, koji je, iako je donesen u prvoj polovini godine, veći od usvojenog za 8,93 procenata.


Razlog povećanju je subvencija i dotacija sredstava iz Vlade RS u određenim projektima, ali i povećani prohodi u nadležnim odjeljenjima, inspekcija, stambeno komunalnih djelatnosti i slično, pa smo došli do toga da je, nacrtom rebalansa, usvojeni budžet već sada veći za dva miliona 227.000 maraka”, objasnio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.


Kaže da je ovo povećanje realno i zbog činjenice da su povećani prihodi na svim budžetskim stavkama, što znači samo viši rad nadležnih službi, ali podrazumijeva i novi plan kapitalnih ulaganja u Trebinje, gdje je povećana i predviđena suma novca – sa 6 miliona i 80.000 maraka na sedam miliona i 4.000 maraka, što znači da će ulaganja u ovoj godini biti veća za čak 35 procenata od planiranih.


Dodaje da je važno istaći i pozitivnu klimu, i veću saradnju sa Vladom RS, ali i donatorska sredtva od Vlade Srbije, što je uslovilo i realizciju 28 socijalnih i čak 40 investicionih projekata, o kojim je govorio u izvještaju o svome radu i radu Gradske uprave.


Napomenuo je da je 80% projekata realizovano sopstvenim prihodima, a tek 20% su novci Vlade RS.


Socijalni program podrazumijevaju podršku porodici, podršku mladima, ženama, svim nezaposlenim, a posebno boračkim i socijalno ugroženim kategorijama, te uspješnim đacima i studentima, ali i svim onim koji se žele priključiti programima samozapošljavanja, dok je među investicionim projektima, koji su ili realizovani ili su još aktivni, njih oko 40, a tiču se infrastrukture, vodosnabdijevanja, putnih komunikacija, izgradnje mnogih objekata i sve ono što život u Trebinju čini boljim i kvalitetnijim”, navodi Petrović, podvukavši da je Trebinje zbog svojih projekata i programa već prepoznato kao poželjna destinacija i za život i za ulaganje.


Kaže da su u proteklih godinu ipo, koliko ima da je na vlasti njegova administracija, riješen veliki broj problema, a veliki broj ostaje i da se riješi, za šta, srećom, već imaju planirana rješenja.


Govoreći o situaciji u kojoj su odbornici opozicije bili zauzeli mjesta pozicije, Petrović je kazao:


 “Odbornici opzicije su napustili skupštinu jer su se borili sa praznom stolicom, bila im je problem prazna stolica do njih i nisu mogli da se izbore, pa su na kraju napustili tu borbu i nisu željeli da učestvuju u komentarima o realizaciji pomenutih programa”…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?