NOVA PREMIJERA TREBINJSKOG GRADSKOG POZORIŠTA


NOVA PREMIJERA TREBINJSKOG GRADSKOG POZORIŠTA


KOMAD VEĆ SELEKTOVAN ZA “FEDRU”


Trebinjsko Gradsko pozorište je premijerno, u Kulturnom centru Trebinje, izvelo  predstava „Sluge“, rađenu po tekstu „Služavke“ francuskog pisca Žana Ženea, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića, a komad je, već nakon generalne probe, selektovan na ovogodišnji festival “Fedra” u Bugojnu. 


“Radili smo dosta i naporno, jer predstava ima svoje specifičnosti, drama koja obrađuje  temu zla u današnjem vremenu, s čim je ono povezano, koliko čovjek osjeća potrebu sa zlom i koliko se s njim može identifikovati”, rekao je režiser Milošević, naglasivši da je ovo zaista drugačija predstava Gradskog pozorišta Trebinje, u smislu glumačkog, rediteljskog, scenografskog, muzičkog ostvarenja.


On objašnjava da predatava govori i o zamjeni identiteta kod glavnih aktera –  sluga, gdje se pokušala napraviti paralela između vremena kada je nastajao tekst i vremena sadašnjeg. 


Glavna glumica Vesna Đurić, koja se dugo vremena bavi glumom, smatra da je ovo do sada najzahtjevnija predstava Gradskog pozorišta Trebinje, u kojoj su i radnja, i likovi višeslojni, dok njene kolege Darko Kurotović i Jefimija Ot smatraju da će se predstava još nadograđivati, jer su glumci tek krenuli da je “žive”.


Publika je ovoga puta zaista bila dio predstave, sa izvođenjem gledalaca na scenu, što, kako kažu akteri “Slugu” nije prvi put u Trebinju, ali je ovoga puta saradnja gledalaca bila zaista dobra.


Osim ovo troje glumaca i režisera Željka Miloševića, autorski tim predstave čine i Božidar Bobo Vučur koji je uradio muziku, dok je montažu zvuka uradio Zoran Begenišić, a Milica Jeremić je radila scenografiju, kostimografiju i šminku, vizuelni identitet Jovan Vidaković, te Dragan Milićević, scenska dorada dekora, te Mitar Milićević – tehnička podrška…  


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?