Predstavnici Grada Trebinja posjetili kompaniju “Trebinjka”


Predstavnici Grada Trebinja posjetili kompaniju “Trebinjka”


 Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić posjetili su danas proizvodne pogone srbijanske kompanije, u halama poslovnog centra “Tini”.


Nakon što je prije dva mjeseca predstavnik firme iz Aranđelovca zakupio ovaj prostor pokrenuta je proizvodnja  “teške” ženske konfekcije, a već je zaposleno 78 radnika. Proizvodnju u poslovnom centru “Tini” pokrenuo je bivši rukometaš Nebojša Preković.


Gradonačelnik Petrović, nakon obilaska pogona i upoznavanja s procesom proizvodnje, izrazio je zadovoljstvo što je oživio proizvodni pogon u gradu i što je u kratkom vremenskom periodu investitor pokrenuo proizvodnju.


Grad Trebinje treba da vrati ovaj napušteni objekat u funkcionalno stanje i ovdje je dosta instalacija bilo  van funcije. Mi smo uložili minimalna sredtava za početak, ali smo u budžetu Grada Trebnja planirali oko 500. 000 KM u oživljavanje klimatizacionog sistema, koji nikada nije profunkcionisao, kako bi se proizvodnja mogla obavljati u dvije ili tri smjene, po potrebi.”, istakao je gradonačelnik Petrović.


Grad Trebinje finansiraće i probni rad  radnica koje dolaze sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u trajanju od 3 mjeseca.


Ovu posjetu Preković je iskoristio da se zahvali Gradu Trebinju na podršci koja mu je pružena prilikom pokretanja proizvodne.


“Ja nisam očekiivao ovako nešto uspešno na ovim prostorima  brzo, jednostavno i funkcionalno”, rekao je Preković.


Preković planira do kraja mjeseca da broj zaposlenih dovede do 100 radnika. Takođe, do kraja tekuće godine, ima u planu otvoriti i butik u Trebinju, sa proizvodima koji se rade u novootvorenom pogonu.


U novoformiranom preduzeću šiju se ženski kaputi, a cjelokupna proizvodnja plasira se na tržište Francuske.


Radio Trebinje/Grad Trebinje


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?