U BILEĆI PONOVO SMOTRA BILEĆANACA


U BILEĆI PONOVO SMOTRA BILEĆANACA 


DEFILE PREDVOĐEN MARŠALOM


Više stotina nekadašnjih pripadnika bivše Pješadijske škole rezervnih oficira Bileće prodefilovalo je proteklog vikenda ulicama ovoga grada, učesvujući na tradicionalnoj Smotri Bilećanaca, a doputovali su u ovaj hercegovački gradić iz svih krajeva bivše Jugoslavije.


Oni su u svečanom defilu prošli ulicama Bileće, pozdravljeni burnim aplauzima građana, nakon postrojavanja u svojoj nekadašnjoj kasarni „Bilećki borci“ gdje su svi zajedno otpjevali i svoju nekadašnju himnu – popularnu Bilećanku.


Nekadašnji pitomci iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, kažu da im je ovo okupljanje naročito bitno jer su se podsjetili za mnoge i prve najveće škole života.


Kroz školu je prošlo 107 klasa, sa ukupno oko 63.000 pitomaca i tri klase djevojaka, pa su bekadašnji pitomci, ali i dame koje su bile u ovim redovima, razvili zastave, gazili strojevi korak i slušali komande kao nekada.


Počasni pozdrav prilikom postrojavanja odali su i „maršalu“, dramskom umjetniku Vojčetu Kitanoskom koji je u Bileću došao u maršalskoj uniformi, koja je i na bilećkim ulicama izazvala najviše pažnje, pa su se mnogi Bilećani i fotografisiali s njim, kako kažu, u ime starih dobrih vremena kada je Bileća živjela od vojske.


Defile nekolike stotine Bilećanaca ispraćen je na ulicama burnim aplauzima, a, u  njihovu čast, Bileća je i ove godine organizovala Sajam domaćih proizvoda i stvaralaštva, uz kuvanje tradicionalnog jela cicvare, a manifestaciji su prisustvovali i brojni posjetioci i čelni ljudi svih istočnohercegovačkih opština...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?