OTVORENA LJETNA ŠKOLA SPORTA


OTVORENA LJETNA ŠKOLA SPORTA


 U Trebinju je večeras otvorena Ljetna škola sporta Republike Srpske, koja će do 26. avgusta okupiti oko 1300  perspektivnih sportista iz Srpske i Srbije, za šta će Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske izdvojiti 200.000 KM.


Dragan Jaćimović, pomoćnik Ministra za porodicu, omladinu i sport je kazao da je Ljetna škola  sporta jedna  od najljepših stvari na kojoj  Ministarstvo  već 17. godinu po redu radi.


Najperspektivniji, najbolji i najljepši sportisti RS i Srbije su ovdje. Hvala Gradu Trebinju i svima onima koji su pomogli ovu manifestaciju. Sigurno je da postoji velika namjena i svrha ovakvog događaja. Kada pomenemo i Nemanju Majdova, Brankicu i Tijanu koje su i same bile učesnice Ljetne škole sporta, možemo reći da kamp donosi uspjeh. Ja sam siguran da će trajati još mnogo, mnogo godina.“, objašnjava pomoćnik Ministra Jaćimović.


On je napomenuo da su svi sportski savezi ovom manifestacijom obuhvaćeni, 20 je u Trebinju a deset u ostalim gradovima RS.


„Jutros smo bili na otvaranju Košarkaškog kampa. I košarkaši i ostali savezi koji su ovdje u Trebinju imaće šta da nauče od vrhunskih trenera i svih ljudi koji se bave sportom. Jer sport je najbolji ambasador.“, zaključio je Jaćimović.


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao  da je pravo zadovoljstvo što se Škola sporta otvorila večeras baš u našem gradu.


Kroz ovu školu standardno prođe preko hiljadu sportista. Ovo je velika podrška Vlade RS sportu ali i Gradu Trebinju. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i sve sportiste dočekati na pravi način.“, kazao je gradonačelnik Petrović.


Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza RS kaže da će Trebinje narednih dana biti grad sporta.


“Ovdje  se danas nalaze najperspektivniji igrači iz RS, po 15 iz svake kategorije, pod vođstvom najboljih trenera koji su bili prvaci u svojim kategorijama. Zadovoljan sam što se ova manifestavcija održava baš u Trebinju odakle su poniklii najbolji košarkaši.”, istakao je Spasojević.


Promoter ovogodišnje škole sporta je srpski košarkaš Milan Gurović.


Trebinje i istočna Hercegovina je poznato kao rudnik dijamanata i ne sumnjam da će u skorijoj budućnosti iznići novi Dejan Bodiroga  i Saša Danilović.”, kazao je Gurović.


Prema riječima Ivane Daković iz ŽKK Trebinje 03 ovo je prava prilika za druženje, zabavu ali i da bi razmjenili iskustva i naučili na terenu još više.


Iz KK “Rookie” Banja Luka došla je   Sara Janjić   koja je istakla da će joj sigurno u sjećanju ostati  dolazak  u Trebinje.


To na prvu odmah vidim jer sam u sobi sa drugaricama iz raznih gradova a koje poznajem od ranije. Veoma sam srećna zbog ove prilike.”.


Podršku organizaciji Ljetne škole sporta u kojoj će učestvovati košarkaši, plivači, džudisti, skijaši, rukometaši, bokseri, tekvandoisti, karatisti, gimnastičari, stonoteniseri, te osobe sa invaliditetom – strijelci, šahisti i košarkaši u kolicima dali su Grad Trebinje, Javna ustanova „Dom učenika“, gdje će biti smješteni učesnici, Javna ustanova „Trebinjesport“, koja je obezbijedila sportske objekte i terene, te Javna ustanova „Trebinje bazeni“ i Džudo klub „Leotar“.


 


 


 


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?