Dr SINIŠA DUČIĆ na čelu Dečje klinike u Tiršovoj ulici


Dr SINIŠA DUČIĆ na čelu Dečje klinike u Tiršovoj ulici


Novi direktor, inače dosadašnji zamjenik direktora, od prije dva dana preuzeo  funkciju koju je obavljao tek izabrani gradonačelnik dr Zoran Radojičić,piše beogradska Politika


Na posljednjoj jsednici Vlade Srbije, u četvrtak, 14. maja, dr Siniša Dučić imenovan je za v. d. direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici, potvrđeno je „Politici” u Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije. Tako se ostvarilo ono o čemu se već duže vrijeme polemisalo u stručnoj javnosti, budući da je dr Dučić bio zamjenik nekadašnjeg direktora dr Zorana Radojičića, koji je preuzeo funkciju gradonačelnika.


Kako Politika  saznaje, Dučić je izuzetan stručnjak u oblasti dečje ortopedije i ortopedske hirurgije, što je njegova uža specijalnost. Kolege ga opisuju kao dobrog čovjeka, ali i osobu koja je bliska vladajućoj stranci, tako da je njegovo postavljenje bilo očekivano.


Dr Siniša Dučić je potvrdio da je imenovan za direktora, ističući da mu je izuzetna čast što će biti na čelu institucije sa tako dugom tradicijom kao što je Dečja klinika u Tiršovoj. Mnogo toga je u njoj urađeno u poslednjih nekoliko godina i cilj mi je da nastavimo istim tempom dalje i tako opravdam povjerenje koje su mi ukazali Vlada


Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja. Dr Dučić je u Tiršovoj zaposlen već 22 godine, a u martu 2013. imenovan je za zamjenika direktora ove ustanove. Član je Upravnog odbora zavoda za Hitnu medicinsku pomoć i bio je član Upravnog odbora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”.


POLITIKA/ Jelena Popadić

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?