MEĐU LUBENICAMA 422,3 kg MARIHUANE


MEĐU LUBENICAMA 422,3 kg MARIHUANE 


Nikšićanin uhapšen zbog droge "u lubenicama" na granici BiH i Hrvatske


Nikšićanin Mile Jevtić (56) uhapšen je na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa oko 422 kilograma marihuane.


Jevtić je prošao granične prelaze Hani Hoti-Božaj, Vraćenovići-Deluša, a droga je otkrivena tek na graničnom prelazu Donji Vinjani na ulasku u Evropsku uniju


Prema informacijama  iz policije, u kamionu podgoričkih registarskih oznaka kojim je Jevtić upravljao, hrvatski granični policajci pronašli su 397paketa droge.


“Droga je bila sakrivena u tovaru lubenica koji je Jevtić prevozio teretnjakom”, kazao je sagovornik iz policije.


Prema nezvaničnim informacijama Jevtić je lubenice i drogu utovario u Albaniji.


Albanskim, crnogorskim i BiH  graničnim policajcima navodno je promakao tovar droge. Jevtić je prošao granične prelaze Hani Hoti-Božaj, Vraćenovići-Deleuša, a droga je otkrivena tek na graničnom prelazu Donji Vinjani na ulasku u Hrvatsku, odnosno Evropsku uniju.


Iz hrvatske policije je pojašnjeno da su prilikom ulazne granične kontrole na prelazu Vinjani Donji, u noći između 11. i 12 juna, policijski službenici i službenici carine obavili pregled teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Crne Gore kojim je upravljao Jevtić sa prijavljenim prevozom voća, primijetili da se među lubenicama prevozi i više paketa oblijepljenih folijom, mirisa karakterističnog za marihuanu.


"Muškarac je odmah uhapšen dok je pretragom vozila pronađeno 397 paketa sa ukupno 422,3 kilograma marihuane", navodi se u saopštenju.


Dodaje se da je Jevtiću nakon kriminalističke istrage određen pritvor.


Vođa Službe kriminaliteta droga MUP-a Hrvatske Dušan Jenjić, je istakao da je ovo najveća zapljena marihuane u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Prema nezvaničnim informacijama, droga je trebalo da bude prevezena u zapadnu Evropu, gdje se kilogram marihuane prodaje za tri i po do četiri hiljade eura.


VIJESTI/AGENCIJE 


FOTO: MUP HRVATSKE

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?