SVISLAJON POKRENUO I PEKARSKU DJELATNOST


SVISLAJON POKRENUO I PEKARSKU DJELATNOST


PECIVA KONKURENTNA KVALITETOM I CIJENOM


Svislajon kompanija, Prehrambena industrija Trebinje, otvorila su u sklopu svojih pogona pekaru kapaciteta 300 vekni hljeba na sat, kao i traku za proizvodnju različitih vrsta stinog pecija i pita, uz mogućnosti daljeg proširenja.


Direktor ove kompanije Aleksandar Kojović je istakao da će proizvodi sa novih traka biti vrhunskog kvaliteta, jer se prave od najboljeg srbijanskog brašna, pečeni po savremenoj tehnologiji, a u proizvodnji hljeba su zaposlena četiri visokokvalitetna pekara.


„Osim svih domaćih vrsta hljebova, pravljenih od pšeničnog, ali i kukuruznog i ražovog brašna, pravimo i različite vrste bavarskih hljebova, te hljeb sa koprivom, čilijem i slično, kao i sitno pecivo, poput kifli, kroasana i raznih vrsta pita, a sve se prodaje po vrlo konkurentnim cijenama“, kaže Kojović.


Dodaje da je najprije pokrenuta proizvodnja hljeba i peciva za snabdijevanje Svislajonovih hotela i objekata u Gradu sunca, pa je proizvodnju proširena zbog snabdijevanja njihovih marketa i prodajnih objekata, a onda idemu i na snabdijevanje ostalih trgovinskih objekata u gradu.


Kojović je sa saradnicima dočekao i mališane Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“ koji su radili zanimljive literarne i likovne radove na temu Slatke kuće, kako se kolokvijalno u Trebinju naziva Prehrambena industrija Svislajon kompanije.


Do sada smo imali ogromnu pomoć ove konditorske fabrike, počev od dodjele paketića za sve učenike prvih razreda, zatim za svaku školsku slavu Svetoga Savu imamo prigodne slatkiše kako bi obradovali sve mališane u školi, a nedavno smo dobili pomoć u nabavci materijala i sadnica za uređenje školskog dvorišta“, pojasnio je ovom prilikom direktor škole „Jova Jovanović Zmaj“ Darko Jegdić.


Učenicima su i ovom prilikom uručeni prigodni slatki paketi, a desetogodišnja djevojčica Anastasija Ivelja je dobila paket od deset kilograma slatkiša za pjesmicu koja je proglašena najboljom na temu Slatka kuća...


 


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?