PROGLAŠENI NALJEPŠI BALKONI I DVORIŠTA LJUBAV KOJA SE MORA DOŽIVJETI


PROGLAŠENI NALJEPŠI BALKONI I DVORIŠTA


LJUBAV KOJA SE MORA DOŽIVJETI


Dvorište porodice Mijović iz naselja Gorica ima najljepšu baštu u Trebinju, a balkon Desanke Pavićević je najljepši balkon u gradu, odlučila je stručna komisija koja je djelovala u okviru akcije „Ljepše Trebinje za ljepšu Srpsku“.


Dragan Mijović kaže da svoje dvoriše uređuje u posljednjih petnaestak godina, te da je u pitanju ljubav koja se ne može objasniti riječima, već se mora doživjeti.


„Imam oko 300 kvadrata uređene površine, na kojoj sadim različitite biljne vrste, a imam ih najmanje oko 150, s tim da ne pravim neku posebnu selekciju, već male pelcere razmožavam tamo gdje mislim da mi se mogu uklopiti, a najviše uživam u zimzelenom rastinju koje oblikujem na različite načine“, kaže Mijović.


U svome dvorištu, međutim, ima i lavandu, kaktuse, različito mediteransko rastinje koje okružuje mali ljetnikovac, kao i dvije fontane koje je sam pravio i od kojih je jedna još u fazi gradnje, a u drugoj pliva više vrsta ribe egzotičnih boja koje je, kako kaže, nabavljao u Sarajevu kao mlađ.


Kaže da ga je za ovu akciju prijavila snaha, te da dio nagrade svakako slijedi i njoj.


Nedeljko Lambeta, direktor preduzeća „Komunalno a.d.“, kaže da su zadovoljni odzivom od 27 prijavljenih, te da su i ove godine imali veliki problem oko odabira najboljih među izuzetno uređenim balkonima i dvorištima.


„Grad Trebinje je, u saradnji sa Komunalnim preduzećem, nakon nekoliko godina pauze, pokrenulo ovu akciju sa ciljem da podstaknemo Trebinjce i Trebinjke da uređuju svoja dvorišta i balkone, da nam grad bude ljepši i da s pravom nosimo titulu grada sunca, mediterana i kulture“, kazao je Lambeta.


Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinje, koja je suorganizator ove akcije, dodaje da ozbiljno bavljenje turizmom podrazumijeva i uređenje grada i unapređenje turizma u gradu.


Osim prvi tri nagrađena balkona i tri nagrađena gradska dvorišta, zahvalnice su dobile i dvije gradske vinarije – Petijević i Popovac, ugostiteljski objekat „Tarana“ i Regulatorna agencija za energetiku RS...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?