143. NEVESINJSKA OLIMPIJADA OD 5. DO 12. AVGUSTA


143. NEVESINJSKA OLIMPIJADA OD 5. DO 12. AVGUSTA


Ovogodišnja 143. Nevesinjska olimpijada održaće se od 5. do 12. avgusta, odlučeno je danas na sastanku Organizacionog odbora. Sportisti iz zemlje i regiona imaće priliku da se takmiče u preko 40 sportskih, tradicionalnih i viteških disciplina.


Najuspješnije olimpijce osim medalja očekuju i novčane nagrade. Približno polovina  ukupnog nagradnog fonda rezervisana je  za pobjednike  tri galoperske trke koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.


Manifestaciju će pratiti niz kulturnih i turističkih sadržaja. Sajam poljoprivrednih proizvoda i ručnih radinosti ove godine imaće regionalni značaj pošto je uključen u projekat „Plodovi hercegovačkog krša“.


Olimpijada će početi 5. avgusta Atletskim mitingom „Aleksa Kovačević“, a centralni događaj sa tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan na Bratačkom lugu  u nedjelju, 12. avgusta.


Kompletan program i druge pojedinosti vezane za ovogodišnju svetkovinu tradicije i viteštva biće utvrđeni na narednim sjednicama Organizacionog odbora Nevesinjske olimpijade.


RADIO NEVESINJE

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?