POKRENUTA PROIZVODNJA KAPUTA: „Trebinjka“ uskoro oblači Parižanke


POKRENUTA PROIZVODNJA KAPUTA: „Trebinjka“ uskoro oblači Parižanke


 Aranđelovčanin i bivši rukometaš Nebojša Preković pokrenuo je u Trebinju proizvodnju  „teške“ ženske konfekcije. Probna proizvodnja u poslovnom centru „Tini“ počela je u ponedjeljak, a u novoformiranom preduzeću „Trebinjka“ trenutno je uposleno oko 80 radnika.


Kako je za Radio Trebinje pojasnio Preković, cijela priča oko otvaranja proizvodnje  počela je nakon informacije da u Trebinju postoje  prazni pogoni bivšeg  Novoteksa i kvalifikovana radna snaga. Incijativu je poslao gradskoj upravi Trebinja, koja je odmah ponudila svu logistiku za pokretanje proizvodnje i pružila mu svu podršku i kroz skraćen postupak otvaranja firme od svega mjesec dana.


„Trenutno smo zaposlili 78 radnika, a program je da imamo oko njih 100, u četiri proizvodne linije. Nastavićemo i dalje, konkurs u Zavodu za zapošljavanje je još uvijek otvoren. Radićemo žensku „tešku“ galanteriju – kapute. Planiramo za početak da do septembra sašijemo 20.000 jednica ovih odjevnih predmeta, koje ćemo da plasiramo na tržište Pariza, tako da će iz prizvodnog pogona „Trebinjke“ uskoro krenuti kaputi za veoma probirljivo tržište“ , naglasio je Preković za Radio Trebinje.


Nebojša Preković je u bivšem pogonu Novoteksa instalirao novu opremu i materijal, a uskoro očekuje i instalisanje sistema za paru. Posjeduju sopstveni vozni park i kako ističe, biće organizovan prevoz  za zaposlene radnike.


Preković je u rodnom Aranđelovcu 2003. godine pokrenuo proizvodnju „teške“ galanterije za žene, koja se većinom izvozi u Francusku, ali i ostale evropske države.


Radio Trebinje

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?