SOFIJA BRBORIĆ I OVE GODINE NAJBOLJA NA ZVONU


SOFIJA BRBORIĆ I OVE GODINE NAJBOLJA NA ZVONU


 Sofija Brborić pobjednik je 19. Dječijeg muzičkog festivala „Zvon zvonke pjesme“, koji je večeras održan u pozorišnoj sali Kulturnog centra.


Sedmogodišnja Sofija bila je najbolja i na prošlogodišnjem Zvonu, a ove godine nastupala je i na „Đurđevdanskom festivalu“ u Banjaluci, u duetu sa Anjom Đurić, kojoj je po ocjenama stručnog žirija večeras pripalo drugo mjesto.


Milica Rajković i Nikšićanka Elena Vasiljević bile su treće.


Ove godine na trebinjskom Zvonu izvedena je 21 pjesma, a stručni žiri birao je i nagradio najbolje među 19 solo izvođača i dva dueta.


Djeca su izvodila kompozicije sa banjalučkog „Đurđevdanskog festivala“ i podgoričkog festivala „Naša radost“, a više od dva mjeseca za nastup ih je pripremao trebinjski kompozitor, muzički urednik Radio Trebinja i direktor festivala Bobo Vučur.


Vučur ističe da je glavna misija trebinjskog Zvona njegovanje dječije muzike i promocija pravih muzički vrijednosti među najmlađim.


„To su prave dječije pjesme, sa kvalitetnim tekstovima koji imaju poruku, a koje su pisali poznati dječiji pjesnici i komponovali poznati i potvrđeni kompozitori. One su naravno prilagođene dječijim glasićima – a raduje i što djeca vole da pjevaju te pjesme“, kaže Vučur dodajući da je posebno zahvalan nastavnici muzičkog obrazovanja u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Silvani Stevanović, koja je uložila veliki trud oko animiranja i pripreme djece za festival.


Sve izvođače je pratila i vokalna grupa iz osnovne škole „Vuk Karadžić“a u revijalnom dijelu programa publiku su zabavljali mali pjevači, učesnici prethodnih festivala „Zvon zvonke pjesme“.


Festival u organizaciji Radio Trebinja dio je programa „Trebinjskog kulturnog ljeta“, a pokrovitelj je Grad Trebinje.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?