NA DAN SVETOG VASILIJE POKRADENA CRKVA U MRKONJIĆIMA


NA DAN SVETOG VASILIJE POKRADENA CRKVA U MRKONJIĆIMA


LOPOV I RANIJE KRAO CRKVE 


Trebinjska policija je predala izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv Radoslava Boškovića (36) zbog sumnje da je, na dan proslave Svetog Vasilije Ostroškog, u svečevom rodnom selu, pokrao crkvu Svetog Nikole u kojoj je svetac kršten.


U pitanju je stara crkva usred seoskog groblja, koja se nalazi preko puta crkve Svetog Vasilija podignute na temeljima svečeve rodne kuće, ali se i u crkvi Svetog Nikole  obavljaju bogosluženja, pale svijeće i ostavljaju prilozi vjernika koje je Bošković pokrao. 


U policiji nije saopšteno koja suma novca je u pitanju.


Bošković je trebinjskoj policiji poznat od ranije upravo po krađama bogomolja, jer je u junu prošle godine ukrao metalni sef iz crkve u selu Konjsko kod Trebinja, odakle je  ukrao 250 maraka i nadzornu kameru, a u julu mjesecu je na parkingu Petropavlovog manastira provalio u jedan automobil na parking i ukrao novčanik sa takođe 250 maraka, da bi treći put sa istog parkinga krajem septembra iz jednog vozila ukrao mobilni telefon.


Bošković je tada bio lišen slobode i u potpunosti priznao  izvršenja ovih krivičnih djela, a kod njega su i pronađeni ukradeni predmeti…


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?