PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO U MERLOT BARU


PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO U MERLOT BARU 


Okružno javno tužilaštvo u Trebinju podiglo je optužnicu protiv Spasa (Đorđa) Milišića (30)  koji je 11. februara, oko 3 sata iza ponoći, u lokalnom Merlot  baru u Trebinju, nožem zaklao svoga sugrađanina Nemanju Šupljeglava (29). 


Milišiću je nakon podizanja optužnice Vijeće Okružnog suda Trebinje produžilo i pritvor u kome se nalazio od 13. 2. ove godine i od tada do danas dva puta produžavan, a najnovijim rješenjem Vijeća pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže tri godine od dana potvrđivanja optužnice, ali se kontrola opravdanosti pritvora radi svako dva mjeseca. 


Ukoliko u roku od te tri godine ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu, saopšteno je u Okružnom sudu Trebinje. 


Tužilaštvo do danas nije podiglo optužnicu zbog težine počinjenog djela.


Da je djelo posebno teško govore i svjedočenja o načinu izvršenja, koja će se u Okružnom sudu u procesu protiv Milišića i dokazivati, a to je da je osumnjičeni, nakon kraće prepirke sa nastradalim u “Merlot baru” u Trebinju, otišao iz ugostiteljskog objekta iz svoje kuće, gdje uzeo nož, a zatim se vratio u bar, prišao Šupljeglavu, zagrlio ga i u momentu kada ovaj to nije očekivao, na podmukao način, iskoristivši ranije poznanstvo, zamahnuo nožem i ubo ga u vrat.


Milišića je tom prilikom pokušao onesposobiti radnik “Merlot bara” Pero Milošević, ali je i njega ozlijedio u predjelu lijeve šake, nanijevši mu teške tjelesne povrede zbog kojih je imao operativni zahvat, a Nemanja Šupljeglav je u bolnici, usljed iskrvarenja, podlegao povredama.


Ovakav način izvršenja krivičnog djela, obrazlažu u Okružnom sudu Trebinje, ukazuje na povećanu opasnost osumnjičenog po okolinu, što opravdava zaključak da je događaj uznemirio javnost i Trebinja i šire okoline, zbog čega postoji osjećaj nesigurnosti kod građana za svoju ličnu bezbjednost, pa je Milišiću neophodno bilo odrediti pritvor.


Na visoku opasnost od počinioca ukazuje i njegovo ponašanje poslije izvršenog krivičnog djela, jer je sa dvije puške i dosta municije pobjegao i  sakrio se od organa gonjenja, nakon čega je bio uhapšen.


Milišić se tereti za teško ubistvo, nanošenje težih tjelesnih povreda radniku Merlot bara, te za  nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja zbog pušaka koje je imao, kao i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.


Prije nego sudski proces otpočne, osim vještačenja na pomenute okolnosti ovog svirepog ubistva, nad samim Milišićem će biti izvršena i neuropsihijatrijska vještačenja ili je to već učinjeno.


Za ovakvo krivično djelo je, kažu u Okružnom sudu Trebinje, zaprijećena kazna zatvora od najmanje deset godina do dugotrajnog zatvora…


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?